StoryEditorOCM
Nogometbomba sa šubićevca

Legenda austrijskog nogometa stiže u Šibenik. Evo koju ulogu će preuzeti dobro poznato ime

Piše Krešimir Gulin
4. siječnja 2024. - 09:33
Ivica Vastić (u sredini), na Šubićevcu sa Stipanom Dramcem i Denisom Brašićem, suradnicima vlasnika Šibenika Željka Karajice.Nikša Stipaničev/Cropix

Sa Šubićevca su ovih dana najavljivali zvučna pojačanja u igračkom, ali i stručnom kadru. Čini se kako su se najave počele ostvarivati, barem što se tiče trenerskog kadra.

Naime, drugoligaš iz Šibenika svoj je stručni stožer pojačao s Kaštelaninom Ivicom Vastićem. Ova legenda austrijskog nogometa preuzet će ulogu trenera juniora Narančastih.

Očito, proradila je austrijska veza između Vastića i vlasnika Šibenika Željka Karajice koji u svom portfelju ima i Austriju iz Klagenfurta, ali i dobre poslovne veze u toj zemlji.

Vastićev angažman je i dokaz kako aktualni vlasnici kluba sa Šubićevca imaju ozbiljne dugoročne planove i žele ulagati u mlade igrače.

Inače, Vastić će na mjestu trenera juniora zamijeniti Portuglaca Rui Motu, koji je otišao iz Šibenika. Mota je stigao u paketu s potencijalnim portugalskim partnerima kluba sa Šubićevca, ali taj posao je očito propao.

Ljubiteljima nogometa ime Ivice Vastića itekako je dobro poznato. Ovaj 54-godišnjak, rođen u Splitu, svoju je nogometnu karijeru izgradio u Austriji.

Dugogodišnji je bivši reprezentativac Austrije za koju je nastupa i na Svjetskom i na Europskom prvenstvu, a u više navrata je izabran i za nogometaša godine u Austriji (1995., 1998., 1999. i 2007).

Sa Sturmom iz Graza osvajao je prvenstva i Kupove, igrao zapažene role u Ligi prvaka.

Nakon iznimno bogate igračke karijere, okrenuo se onoj trenerskoj. Najveći dio odradio je u omladinskom pogonu bečke Austrije.

04. lipanj 2024 15:04