StoryEditorOCM
NogometARIJAN ADEMI

Legendarni kapetan Dinama i dijete Šibenika ovo ljeto napušta Maksimir? Barata se s milijunskom odštetom

Piše sn
31. svibnja 2022. - 16:07

U ponedjeljak je stigla informacija kako će u Dinamo stići ponuda za kapetana Arijana Ademija. Nije to zapravo nikakvo iznenađenje jer Dinamov neuništivi veznjak je toliko kvalitetan igrač da je zapravo čudo kako već nije karijeru nastavio u inozemstvu, kako već nije prodan u nekom lukrativnom transferu., pišu Sportske novosti.

Dugi niz godina kroz plavu svlačionicu prolazio je ogroman broj igrača, mnogi od njih su bili svjetski talenti i pojačanja i velika većina njih napustila su Maksimir, neki prije, neki kasnije.

Radilo se o hrvatskim reprezentativcima, između ostalih i najvećem u Hrvata ikad, Luki Modriću. Ostao je uvijek samo jedan - Ademi. Veznjak koji je sigurno najveći igrač ove najnovije moderne povijesti kluba, s pravom se može prozvati, bez obzira na bilo koje kriterije, legendom kluba.

Hoće li ovog ljeta Ademi ipak napustiti Dinamo? Pa, ako stigne prava ponuda, tko bi u Maksimiru imao hrabrosti i kuraže kazati Ademiju da ga neće pustiti? Ako je netko zaslužio transfer, onda je to kapetan. Ima već preko “tri banke”, možda će mu ovoljetna ponuda, ako stigne, naravno, biti posljednji vlak za odlazak preko granice, posljednja prilika da karijeru nadogradi u inozemstvu.

Ostaje naravno pitanje s kolikom bi ponudom Dinamo bio zadovoljan. Neki izvori nam tvrde da ga plavi klub ne bi pustio ispod 5 milijuna eura. Međutim, tu se postavlja pitanje je li ta cijena realna za igrača u tim godinama? Igrači u dobi preko trideset teško se transferiraju za takve novce, iako je njegova cijena na Transfermarktu izvješena na trenutačnih 7 milijuna eura. Ali, tko zna, Ademi je igrač koji može još dosta godina igrati na visokoj razini.

No, da bi se nešto oko Ademija doista moglo događati, kazuje i jedna priča iz menadžerskih izvora. Naime, opet se pojavila zainteresiranost Modrih za mladog defenzivnog osječkog veznjaka Mihaela Žapera (23). Ta vijest je osvanula prije otprilike mjesec dana, nakon toga je nekako pala u zaborav, ali sad, eto, opet nekako izlazi na površinu. Novo zanimanje Modrih za Žapera mogla bi biti nekakva vodilja prema razmišljanju da se zaista sprema transfer Ademija.

29. travanj 2024 15:57