StoryEditorOCM
Nogometpreskače superkup

Livaja prihvatio suspenziju za ‘freze i traktore‘: nije se žalio na kaznu HNS-a

Piše Dražen Antolić/SN
7. srpnja 2023. - 15:52
Split, 200719. Plaza Jadran. Hrvatski reprezentativac s najvise tetovaza, Marko Livaja, uziva igrajuci mali balun na popularnom betonskom terenu sa skalinom.Duje Klaric/Cropix/Cropix

Marko Livaja nije se žalio na kaznu jedne utakmice zabrane igranja i 13.300 eura koju je dobio od Disciplinske komisije nakon finala Hrvatskog kupa u kojem je Hajduk pobijedio Šibenik i osvojio Rabuzinovo sunce. Tu informaciju dobili smo iz HNS-a, uz ogradu da je rok za žalbu petak 7. srpnja do kraja dana pa teoretski može biti poslana u zadnji čas.

Livaja će prema odluci stegovnog tijela morati preskočiti Superkup koji Dinamo i Hajduk igraju na Maksimiru 15. srpnja, ali će potom moći normalno ući u sezonu od prvog kola HNL-a. Jedna pjesma rugalica na računa Šibenčana koštala je i Livaju i Hajduk, no kako je Superkup ipak više revijalan trofej nego pehar koji se posebno cijeni to što će Bijeli igrati u toj jednoj utakmici bez svojeg najboljeg igrača zapravo je najmanja kazna koju su mogli dobiti.

Prema informaciji iz HNS-a žalio se jedino Hajduk kao klub i to na financijsku kaznu koja mu je izrečena za finale Kupa i za prvenstvo. Podsjećamo, Hajduk je za izgrede navijača koji su u jednom času zapalili vatru na istočnoj tribini Rujevice, a i počinili štetu čupanjem sjedalica dobio maksimalnu novčanu kaznu koju mu je izrekla Disciplinska komisija 26.500 eura. No, to nije jedina kazne Bijelima, žalili su se i na odluku disciplinskog suca HNL-a Alana Klakočera koji ih je sankcionirao sa 10 tisuća eura zbog događanja na utakmici zadnjeg 36. kola protekle sezone, suparnik je također bio Šibenik na Poljudu.

Klakočer je kao razlog za kaznu naveo četrdesetak zapaljenih baklji od kojih je 18 bačeno na tartan stazu, topovski udar, dimne kutije od kojih se razvio plamen na tribini koji je ugašen nakon tri minute te što je oko dvije tisuće gledatelja ušlo u teren po završetku utakmice s istočne tribine.

Komisija za žalbe HNS-a sastat će se sljedeći tjedan.

Osim Livaje na finalu Kupa zbog kršenje kodeksa kažnjeni su i Luka Vušković sa 6.000 eura i trener vratara Tomislav Rogić sa 5.300 eura, također zbog pjevanja iste pjesme.

04. svibanj 2024 11:22