StoryEditorOCM
NogometFUTSAL

Malonogometaši Crnice 'liječe rane' iz Vrgorca, ali vjeruju da će na Baldekinu u petak (19 sati) ipak slaviti: 'Pokisli' čekaju Novo vrijeme

Piše Josip Čaleta-Car
23. studenog 2017. - 11:28

Kasni nedjeljni termin na kraju vikenda i sto šezdeset kilometara puta od Šibenika do Vrgorca očito su uspavali igrače šibenske Crnice, koji su "prespavali" otvaranje susreta s momcima iz Vrgorca, koji su u ovom susretu imali veliki motiv, s obzirom da ove nedjelje nisu osjetili slast pobjede na vlastitom parketu.

Najavljivali su domaćini da im je ovaj susret izuzetno važan, a to se vidjelo i na parketu. Od prve minute domaći su jurnuli prema vratima Miškovića, i već u 4. minuti imali lijepih 2:0. Probudila se tada Crnica i stvorila nekoliko izglednih prilika od kojih moramo izdvojiti one Šamije i Škugora. Domaćini su u tom periodu prijetili iz polu kontri, no do odmora se rezultat nije mijenjao.


Problemi s ozljedama


U nastavku domaćini imaju prvu prigodu, a onda u 25.minuti kazneni udarac za Crnicu. Srušen je Mijat, a Šamija bez problema loptu posprema iza leđa Hercega. To kao da je ponovno razbudilo domaćine koji u samo dvije minute pogocima Jurjevića i Subotića odlaze na naizgled nedostižnih 4:1. Ipak vrlo brzo Škugor trese mrežu i vraća neizvjesnost. Dragan Vuković iz redova Vrgorca dobiva drugi žuti karton i Crnica vrlo brzo koristi priliku sa igračem više i pogotkom Perića stiže na svega gol zaostatka. U otvorenoj igri Pervan Vrgorcu donosi prividni mir za 5:3, na što Šibenčani kreću s vratarom igračem i preko Mijata dvije minute prije kraja ponovno dolaze na pogodak zaostatka.



U otvorenih 120 sekundi prigoda je bilo na obje strane, no rezultat se nije mijenjao pa je moglo započeti domaće slavlje. Prije samog susreta Tino Jelovčić imao je dosta problema s ozljedama. Nikolu Pavića uspjeli su koliko toliko "zakrpati" za ovaj susret, dok opasni napadač Dragan Vuković jednostavno nije mogao zbog ozljede iz ogleda s Osijekom.

- Sigurno da nam je izostanak Vukovića zadavao glavobolju, pogotovo kada se zna da niti Pavić nije sto posto spreman. Šteta zbog lošeg otvaranja susreta, jer mislim da smo bili koncentrirani na samom početku da ne bi Vrgorac napustili pognute glave, no ponavljam to je cijena odrastanja u prvoj ligi, ali sve ovo moramo sveti na minimum - jasna je poruka Jelovčića.

Vremena za previše razmišljanja o ovom porazu nema, jer već u petak na Baldekin stiže drugoplasirana momčad lige Novo vrijeme. Makarani su u ovu sezonu krenuli prepuni ambicija s odlično posloženom momčadi u kojoj se uz odličnog stratega Tea Strunju, nekadašnjeg kapetana Kijeva iz prvoligaških dana, ističu Duje Bajrušević, Brazilac De Souza i kapetan slovenske futsal reprezentacije Igor Osredkar, tako da Šibenčane čeka težak posao.


'Idemo na pobjedu'


- Znamo da se radi o odličnoj momčadi, no vjerujem da će moji igrači imati dovoljno pameti i strpljenja u ovakvom susretu jer će protiv sebe imate protivnika koji koristi i najmanju prigodu. Očekujem dobru utakmicu, naše navijače da nas ponesu i bez obzira tko bio na drugoj strani, mi na Baldekinu idemo na pobjedu - poručuje šibenski strateg Robertino Jelovčić.

Ono što će svakako biti važno jest da svi igrači budu zdravi jer ispadanje zbog ozljede ili kartona bilo kojeg igrača jednostavno je veliki udarac za debitanta, no uz pomoć publike, koja ne bi smjela izostati u ovom derbiju, očekuje se i pobjeda nad velikanom.
Crnica i Novo vrijeme svoj susret 8. kola prve lige igraju na Balkdekinu 24. studenog u petak s početkom u 19 sati.

17. travanj 2024 13:44