StoryEditorOCM
NogometKapetan ima riječ

Mario Ćurić: ‘Vidi se da Milin zna balun, Šibenik će i dalje igrati lijep i napadački nogomet kao i pod Rosasom‘

Piše Davor Trutin/SN
9. siječnja 2022. - 13:19

Puno se stvari zbivalo proteklih dana na Šubićevcu. Od dolaska novih (su)vlasnika kluba, promjena trenera, sage oko Marina Jakoliša…

Kako se sve to odražava na svlačionicu doznali smo u razgovoru s kapetanom Šibenika Marijom Ćurićem.

- Evo, zimska stanka je nekako brzo proletjela, u srijedu smo započeli s radom za nastavak sezone. Ha, što reći. Puno noviteta, novi je trener. Ferdu Milina nisam poznavao od prije, porazgovarali smo i skupno, i pojedinačno. Vidi se da zna balun, željan je dokazivanja u HNL-u, i mislim da će Šibenik i na proljeće biti kompetitivan iako je došlo do nekih kadrovskih promjena u ekipi – kaže nam kapetan Narančastih.

Dolaskom Milina njemu je ovo četvrti trener otkako je na Šubićevcu.

-Došao sam kada je bio trener Rendulić, potom je bio Escobar, pa Rosas i sada Milin.

Kod svih dosadašnjih trenera Ćurić je bio jedna od glavnih violina u momèadi Šibenika, i kod Zadranina ne bi trebalo biti drugačije.

-Pričali smo o svemu, o njegovim trenerskim zahtjevima, željama. Mislim da se neće ništa bitnije mijenjati, i da ćemo i dalje igrati lijep, napadački nogomet kao pod Rosasom. Ne, nisam se raspitivao kod nikoga kakav je Milin kao trener. Mislim da ćemo se brzo upoznati, kao i s njegovim trenerskim zahtjevima. Idući tjedan idemo 12 dana u Medulin i biti će prilike da se upoznamo.

U završnici jesenskog dijela više se pričalo o dugovanju, štrajku igrača negoli o nogometu. U međuvremenu su novi suvlasnici podmirili dio dugovanja, najavili financijsku stabilnost kluba.

-Riješen je dio zaostalih potraživanja, uskoro će i ostatak. To je sigurno dobra stvar za sve nas, i možemo se fokusirati isključivo na teren. Makar, i u doba kada je postojao dug, atmosfera u momčadi je bila odlična, ništa nas nije omelo, uostalom u zadnjem jesenskom kolu pobijedili smo Goricu i na odmor otišli u pozitivnom ozračju i što se rezultata tiče. Svi se nadamo da ćemo na proljeće razmišljati samo o nogometu, i o tome kako se čim bolje pripremiti za izazove koje slijede.

Šibenik je jesen završio na 7.mjestu s 22 boda, čak 15 više od fenjeraša HD, ali samo dva boda manje od šeste Lokomotive, i sedam manje petoplasirane od Gorice. Postoji li ambicija za pokušaj napada na neku od tih viših pozicija?

-Sigurno, i o tome smo pričali s novim trenerom. Naravno da imamo ambicija pokušati napredovati, ali sve to ovisi i o zimskom prijelaznom roku.

Ode li Marin Jakoliš Šibenik će biti bitno oslabljen?

- Svakako, Marin je naš najbolji strijelac, ali on najbolje zna što mu je činiti za njegovu karijeru.

Govorilo se i o Ćurićevom možebitnom odlasku već ove zime.

- Još je sve to nekako u fazi čekanja, nema za sada ništa konkretno. Ali, kao što sam već rekao negdje, nigdje mi se ne žuri iz Šibenika. Pred nama je proljetni dio, treba ga odigrati maksimalno i onda vidjeti na ljeto hoće li doći eventualno do nekog angažmana – kazao nam je kapetan Šibenčana, koji je protekle blagdane umjesto na nekoj turističkoj destinaciji proveo u postelji. I on je bio žrtva korone, istina s lakšim simptomima, ali dovoljno da mu poremeti planove za odmor.

Nadamo se da mu ništa neće pokvariti planove da u narančastom dresu odigra još jednu zapaženu polusezonu, i sa Šibenikom pokuša ostvariti još bolji rezultat nego lanjske povratničke sezone kada je klub sa Šubićevca završio na 6. mjestu.

29. travanj 2024 07:45