StoryEditorOCM
Nogometpripreme u medulinu

Mladi Hajdukovac pojačava napad Narančastih? Na Šubićevac stiže i tajanstveni Argentinac

Piše Ivo Mikuličin
12. siječnja 2021. - 14:03

Vrlo je jasan u svom raportu s priprema u Medulinu trener nogometaša Šibenika Krunoslav Rendulić ili više ga brine kako se pojačati s jednim napadačem nego poraz(0:2) u prijateljskoj utakmici s Istrom. Zanimljivo je da se najčešće spominju Ivan Delić, kojega je Hajduk vratio s posudbe u Varaždinu i (zasad) anonimni Argentinac, kojega je najavio kolumbijski operativac Eduardo Zapata.

Inače, Delić je nadareni 22-godišnji napadaču, koji je ljetos odbio posudbu u Šibenik, ali je, očito, u međuvremenu promijenio mišljenje. Pogotovu, što na njega i nadarenog Blagaića stručni stožer Bijelih ne računa, kad se spominje udarni igrački kadar. Dakako, pitat će se nešto i novog predsjednika Hajduka Lukšu Jakobušića, ali Delićev menadžer Zvone Bljajić nema ništa protiv toga da njegov pulen odjene narančasti dres.

- Nama je potrebna veća konkurencija u vrhu napada. A Delić je igrač po mom guštu – kazao nam je Rendulić.

Trener Šibenika je dobre volje, jer drži da su dolaskom (povratkom) Gordona Schildenfelda i oporavkom jednako iskusnog Borisa Pandže riješeni svi problemi oko šibenske zadnje linije, te dodaje:

- Osjeća se i napredak mladog Donija Grdića, no možda bi za njega bilo bolje da ode negdje na posudbu. Baš kao što se pokazala korisna posudba vrataru Đakoviću i u Zagoru, i sada u vinkovačkoj Cibaliji. Kad već spominjem domaće, šibenske mladiće osjeća se itekako napredak i kod Ivana Laće.

Šibenčani će, čini se, odustati i od potrebe za (zadnjim) veznim igračem, iako se tiho šaputalo o mogućem dolasku nadarenog Dina Skorupa, koji se, kao i Delić, vratio s Hajdukove posudbe u Varaždinu, a koji je trenutačno priključen drugoj momčadi splitskih Bijelih.

- Na treninzima Isnik Alimi djeluje kao preporođen, tu je i iskusni Španja, pa nema potrebe da pod svaku cijenu dovedemo još jednog veznog igrača – objašnjavao je trener Šibenika.

Nije previše spominjao novopridošle Kolumbijce Marcosa Minu (lijevi bočni) i Christiana Menu (zadnji vezni), ali dalo se naslutiti kako obojica još uvijek nisu baš zreli za ljute prvoligaške bitke, kakve se vode na hrvatskim prvoligaškim borilištima. Pogotovu vezist Mena.

20. travanj 2024 03:07