StoryEditorOCM
NogometŠaroliko društvo

Nogometaši Šibenika otputovali na pripreme u Sloveniju. Među 26 igrača našla se i dva Engleza

Piše Krešimir Gulin
28. lipnja 2021. - 11:38

Nogometaši Šibenika u ponedjeljak su otputovali u Sloveniju, točnije u bazu u Mariborsko Pohorje, gdje će do 6. srpnja odraditi središnji dio priprema na novu sezonu u 1.HNL.

Trener Mario Rosas na put je poveo 26 nogometaša koji su prošli prvi filter, ili prva dva tjedna priprema koje su Narančasti odradili u Šibeniku.

Španjolac na klupi Šibenika odlučio je da svoje mjesto u autobusu nađu vratari Lovre Rogić,Antonio Đaković i Marko Benat, Od obrambenih igrača pripreme u Sloveniji odradit će Ivica Batarelo, Karlo Bilić, Josip Kvesić, Stefan Perić, Adam Benić, Cole Perry Dasilva, Juan Camillo Mesa, Marcos Mina, Doni Grdić i junior Gabrijel Režan.

Od veznih igrača Rosas je na put poveo Stipu Bačelića- Grgića,Yordija Bedoyu, mladog Matea Brajkovića, Marija Ćurića, zatim još dvojicu juniora Marka Josipovića i Alejandra Lopeza Meiju, Niku Raka, Alexandera Cvetkovića i Christiana Menu.

Napadači koji su otišli na početak slovenskog dijela priprema su Deni Jurić, Ignacio Bailone, Antonio Marin i Suad Sahiti.

Zanimljivo, na pripreme nije krenuo veznjak Ivan Močinić, koji opet muku muči s ozljedama, navodno ovaj put ima problema s kvadricepsom.

U kadru se našlo puno inozemnih igrača. Kolumbijci su već stara vijest na Šubićevcu, a sada u oko upadaju dvojica Engleza.

Prvi je 22- godišnji Cole Perry Dasilva, koji je u Šibenik došao iz Premijerligaša Leicestera. Ovaj branič, koji može igrati i desno i lijevo, nije igrao za prvu momčad Lisica, ali jeste za drugu.

Premda tako ne zvuči na prvu, Englez je i 24- godišnji veznjak Alexander Cvetković, koji ima igračko iskustvo iz luksemburške Fole Esch.

Među putnike u Sloveniju probio se i anonimni vezni igrač Yordi Bedoya za kojeg blje upućeni u zbivanja na Šubićevcu kažu da je bio vrlo solidan i dosadašnjem dijelu priprema, a zabio je i gol Zrinjskom u prijateljskoj utakmici u kojoj je Šibenik slavio 2:1. Strijelac drugog gola bio je mladi Kolumbijac Meija.

Za navijače Šibenika, iz sportskog kuta, nije dobra vijest što je lanjski najbolji strijelac Deni Jurić napragu potpisa za Osijek. S druge strane, mogla bi to biti financijski dobra priča za Šibenik, jer nikako ne bi bilo dobro da Jurić uđe u narančastom dresu u zadnju sezonu ugovora. Tada bi se lako moglo dogoditi da ode bez odštete kao što je bio slučaj s Labrovićem i Princeom ovog ljeta.

Osim nekoliko stotina tisuća eura koji bi iz Gradskog vrta trebali stići u šibensku blagajnu, s iste adrese se najavljuje i dolazak nekolicine igrača. Nije tajna da su Šibenčani zainteresirani za posudbu Belje, Špoljarića i Kuprešaka. Pravi kapitalac bio bi netko poput Antonija Mancea, koji će teško naći mjesto u prvim planovima Nenada Bjelice.

U svakom slučaju, trenera Rosasa čeka dodatno flitriranje igračkog kadra uoči prvog prvenstvenog kola s Osijekom u vikendu između 16. i 18. srpnja.

U tome će mu pomoći i niz pripremnih utakmica koje će Narančasti odigratiu Sloveniji. Protivnici su im Bačka Topola, Domžale i Spartak Moskva.

25. travanj 2024 16:57