StoryEditorOCM
Nogometmario carević

‘On je odigrao baš mušku utakmicu‘. Trener Šibenika otkrio zašto nije bilo pouzdanog stopera i što ga je naljutilo

Piše Krešimir Gulin
16. ožujka 2024. - 21:07

Važne bodove upisali su nogometaši Šibenika protiv Jaruna. Konačnih 2:0 sugerira da je to bio lagan posao. Međutim, bio je u pravu trener Šibenika Mario Carević kada je najavljivao tešku utakmicu:

- Da, znali smo da će biti teško. Oni su rasterećeni i imaju kvalitetu. A nama je svaka imperativ. Dobro smo otvorili, rano poveli... Mislim da smo u prvom poluvremenu imali dosta šansi da odemo na 2:0. Kasnije ti je sve u zraku. Ne daj bože da primiš neki gol, oni su dosta opasni iz prekida i normalno da imaš sumnju.

Jedva sam čekao i to sam rekao momcima u svlačionici da trebamo čim prije pokušati otići na dva razlike i ‘ubiti‘ utakmicu. Mislim da smo drugo poluvrijeme stvarno iskontrolirali i mogli otići i na veću razliku, ali to sad nije toliko bitno. Na kraju, teško teško izborena, ali zaslužena pobjeda- komentirao je Carević pobjedu nad Jarunom.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Nakon dugo vremena je Šibenik na minus dva za Zrinskim:

- Normalno da nas to veseli. Ali, bit ću iskren, moramo biti fokusirani isključivo na sebe. Do kraja prvenstva ima još ohoho utakmica i bit će još kikseva. I teških gostovanja i teških domaćih utakmica- kazao je Carević i otkrio što ga ljuti:

- Ma, ljuti me što smo bezveze dobili neke žute kartone. Znači, na naš faul napravi se gužva i nas iskartoniraju. Potom i Božić isto bespotrebno dobije karton. To me ljuti jer moramo imati kontrolu emocijeu svakom trenutku kakav god pritisak bio, to više što će nam dugoročno svaki igrač puno značiti. Srećom, ovaj put nitko nije dobio treći žuti- otkrio je Carević.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Protiv Jaruna u zapisniku nije bilo pouzdanog stopera Perića:

- Napravio je ulrazvuk i on ima edem na mišiću i vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s njegovom ozljedom. Umjesto Perića ušao je Gačić i odigrao baš mušku utakmicu- zaključio je trener Šibenika.

27. travanj 2024 03:26