StoryEditorOCM
NogometDragovoljac na Šubićevcu

Perković poslušao glas naroda i ispremiješao početni sastav; Doznajte tko sve ulazi, a tko ispada iz prvih 11!

28. travnja 2018. - 10:40

Poslije pobjede nad Solinom (2:0) u pretprošlom kolu na Šubićevcu su mislili kako su riješili sve brige oko drugoligaškog ostanka. Međutim, porazom u Sesvetama (2:3) i raspletom ostalih rezultata u minulom kolu, stvari su se za "narančaste" opet zakomplicirale.

Po nekim kalkulacijama, Šibeniku su potrebna još tri boda u preostalih pet kola da i matematički osiguraju drugoligašku vizu i za iduću godinu. Prva prigoda za to je subotnje gostovanje Hrvatskog dragovoljca na Šubićevcu:

- Vjerujem da ćemo danas završiti posao, doći do pobjede i matematički osigurati opstanak. Tradicionalno dobro igramo protiv Hrvatskog dragovoljca. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i donekle popraviti loš dojam koji smo ostavili tijekom ove polusezone- kazao je Toni Španja, veznjak Šibenika.

Vodičanin koji je zimus doveden iz Gorice kao pojačanje, u subotu bi prvi put trebao zaigrati u početnoj postavi. Čudno zvuči podatak da čovjek koji je trebao biti pojačanje, tek u desetoj utakmici proljeća dobiva mjesto kao starter:

- I meni je to čudno. Mislim da sam puno ranije to zaslužio. No, to su trenerove odluke i neću u njih ulaziti. Vjerujem da ću iskorisiti pruženu šansu i da ću do kraja sezone stalno počinjati utakmice- poručio je Španja.
U
Sesvetama su on, Banić i Maleš ušli u igru u drugom poluvremenu. Međutim, nisu uspjeli preokrenuti minus (0:2) iz prvih 45 minuta:
- Prvo poluvrijeme smo igrali doista loše. Drugo je bilo puno bolje, ne želim reći da je to samo zbog nas trojice koje je trener uveo u nastavku... Ali, bio je preveliki zaostatak da bismo uzeli koji bod- veli Španja.

Trener Borimir Perković bio je izložen silnim kritikama zbog izbora početnog sastava u Sesvetama. Čini se kako je pred utakmicu s Hravstkim dragovoljcem poslušao glas javnosti, pa će od prve minute krenuti i Španja i Banić i Maleš. Posebno je pod povećalom bio mladi Biograđanin Stipan Banić koji je koristio svaku prigodu koju je dobivao. No, minuta je bilo malo:

- Kako sada stvari stoje, Banić će zaigrati u čistoj špici. Maleš će biti na lijevom krilu, Španja u sredini, a Kukec lijevo- otkrio je dio taktike Klaudio Vuković, pomoćni trener Šibenika.

Mjesto u prvih 11 izgubio je Mehmed Alispahić, koji je odradio dvotjednu suspenziju zbog nediscipline na treningu:
- Alispahić se vratio treninzima s ekipom i uredno izvršava svoje obveze. On je u kadru za utakmicu s Dragovoljcem i bit će u prvih 18- obznanio je Vuković.

Očekivanja stručnog stožera Šibenika pred susret s "crnima" iz Sigeta su jasna:
- Ha, očekivanja su uvijek ista kad igramo kući. Zanima nas samo pobjeda, jednako kao u svim preostalim utakmicama na Šubićevcu do kraja sezone u kojima dočekujemo momčadi s dna tablice ( op.p.Kustošija i Novigrad)- zaključio je Perkovićev pomoćnik.

Vjerojatni sastav Šibenika: Žitnjak- Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa – Roca, Bulat – Kukec, Španja, Maleš- Banić.

Utakmica Šibenik- Hrvatski dragovoljac počinje u 17 sati.

16. lipanj 2024 18:03