StoryEditorOCM
Nogometdalmatinski derbi

Potop Šibenika na Poljudu, Narančasti doživjeli najteži poraz u sezoni

Piše Šibenski.hr
6. listopada 2024. - 17:12

HAJDUK - ŠIBENIK 4:0

SPLIT- Stadion na Poljudu. Gledatelja 21.538. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Strijelci: 1:0 Rakitić (2.), 2:0 Durdov (17.), 3:0 Kalik (62.), 4:0 Livaja (88.).

HAJDUK: Lučić - Hrgović, Uremović, Prpić, Diallo (od 63. Melnjak) - Rakitić (od 77. Moufi), Krovinović - Durdov (od 63. Sigur), Kalik (od 72. Sangyang), Dajaku (od 63. Biuk) - Livaja

ŠIBENIK: Đaković - Perić (od 31. Gržan), Morrison, Dujmović - Kolega, Kavelj, Bakić (od 86. Vasilj), Žuta - Torres (od 46. Prekodravac), Božić (od 70.Baković), Santini (od 70. Delić).

Gotova je utakmica na Poljudu. Hajduk je pobijedio Šibenik s 4:0 i nanio Narančastima najteži poraz u sezoni.

88. ⚽ GOOOOL! Hajduk vodi 4:0, zabio je Marko Livaja.

74. ⚠ Ozbiljan pokušaj Šibenika ‘iz ničega‘!

Žuta je opucao dalekometni projektil iz slobodnog udarca, išlo je to u same rašlje Hajdukova gola, no fenomenalnom intervencijom istaknuo se i Ivan Lučić spriječivši njegov pokušaj.

62. ⚽ GOOOOOL! Hajduk vodi 3:0, zabio je Anthony Kalik.

59. Mini pritisak Šibenčana koji za sada nije urodio plodom. Splićani danas ne poznaju za pojam ‘nervoza‘, loptu sa svoje polovice iznose bez ikakvih većih problema.

55. ⚠ Nova velika prilika za Hajduk! Livaja se sjajno riješio dva čuvara i loptu u šesnaestercu dodao za Kalika. Australac si je dao prostora i lijepo opalio, međutim odličnom obranom istaknuo se Đaković.

image

 Gennaro Gattuso i Mario Carević

Duje Klaric/Cropix

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Poslije prvih 45 minuta Hajduk vodi 2:0 protiv Šibenika. Bijeli su bili apsolutno dominantni i nakon furioznih uvodnih 20 minuta golovima Rakitića i Durdova stekli su sigurno vodstvo. Momčad trenera Marija Carevića ostala je praktički bez prave prigode u prvom dijelu.

40. Konačno konkretan pokušaj Šibenčana, donedavni igrač Hajduka Ante Kavelj pokušao je silovitim udarcem nakon kornera, no završilo je visoko iznad gola.

31. ⇔ Šime Gržan na terenu je zamijenio ozlijeđenog Stefana Perića.

27. Nevjerojatna dominacija Splićana, Šibenik teško dolazi do lopte, a kada i ako u kojem slučaju uspiju osvojiti posjed, trajanje istog nije duže od desetak sekunda.

image

Slavlje Ivana Rakitica nakon pogotka

Duje Klaric/Cropix

17. ⚽ GOOOOOL! Hajduk vodi 2:0, zabio je Bruno Durdov. Novi čudesan pogodak 16-godišnjeg Bruna Durdova! Dočekao je loptu na desnoj strani, sjajnom fintom riješio se čuvara Dujmovića, a zatim svojom, mogli bismo već reći ‘trademark lijevicom‘, probio mrežu Đakovića.

13‘ - Prvi puta nešto ozbiljnije na protivničku polovicu izašli su Šibenčani. Pokušali su s nekoliko proigravanja i dalekometnih udaraca, no oni su redovito završavali u obrambenom bloku.

9‘ - Šibenik je na konopcima nova stopostotna prilika za Hajduk.

Livaja je fenomenalnom loptom progirao Dajakua, potonji je ‘jurio‘ sam prema vratima Šibenika, na kraju se spetljao i odlučio za lob koji se pokazao preslabim. Gostujući braniči očistili su to bez problema.

6‘- Velika prilika za Hajduk!

Ne jenjava pritisak Bijelih, sada je Durdov dočekao loptu na rubu šesnaesterca, opucao silovito lijevicom, a njegov pokušaj sjajno brani vratar Šibenika.

image
Duje Klaric/Cropix

2‘- Start iz snova za Splićane, brzom akcijom igrači Hajduka izigrali su Šibenčane. Dajaku je na kraju namjestio za Rakitića koji matira Đakovića i postiže svoj prvi pogodak u bijelom dresu.

Stigli su sastavi za dalmatinski derbi. Trener Šibenika Mario Carević iznenadio je ofenzivnom postavom. Tako će od prve minute na Poljudu istrčati trojica napadača Santini, Božić i Torres.

image

Mario Carević

Damir Krajač/Cropix

Uživo pratite utakmicu između Hajduka i Šibenika OVDJE

06. listopad 2024 20:20