StoryEditorOCM
NogometŠibenik s dva lica

Pričuve nisu položile ispit: Carević s pravom grinta i traži prava pojačanja

Piše Krešimir Gulin
14. srpnja 2024. - 20:25

Nogometaši Šibenika protiv drugoligaša Dugopolja stigli su do druge pobjede u trećoj pripremnoj utakmici za povratničku prvoligašku sezonu.

Unatoč trijumfu u konačnici, Narančasti imaju dosta razloga za zabrinutost nakon te provjere. Naime, momčad koju vodi bivši trener Šibenika Mirko Labrović nakon prvih 45 minuta imala je u konopcima družinu kolege mu Marija Carevića.

Dugopoljci su vodili s (2:0) poslije porvog poluvremena u kojemu je za Šibenik igralo niz nogometaša koji bi trebali biti značajni u rotaciji u zahtjevnoj prvoligaškoj utrci.

Ruku na srce, na početku tog dovoboja Carević je u vatru grunuo i nekolicinu igrača iz pričuvnog kadra.

Tek kada su u nastavku ušli nositelji igre iz prošle sezone, Narančasti su počeli djelovati ozblijnije. Redom su zabijali Vasilj, Pozo i Sanitni za konačnih (3:2) za Šibenik.

Od novih igrača od prve minute zaigrao je crnogorki veznjak Bakić. U drugom poluvremenu je ušao iskusni napadač Santini i postigao pobjednosni gol.

Na travnjaku se nije pojavio Brazilac Falcao koji očito teško prati kudikamo zahtjevniji ritam treninga koji ga je dočekao na Šubićevcu nakon dolaska iz četvrte njemačke lige.

Kako smo već spomenuli gol je zabio i ofenzivni veznjak Jakov Anton Vasilj, no on još uvijek nije službeno postao igračem Šibenika. Jednako kao i prošlogodišnji napadač Dugopolja Bruno Zdunić, koji je također nastupio protiv svoje bivše momčadi.

Za Narančaste je zaigrao i Brazilac Kayky Alves, 21- godišnji vezni igrač praktički bez pravog seniorskog iskustva u karijeri.

Kada se sve zbroji i oduzme, trener Carević trenutačno ima poprilično tanak kadar za ravnopravnu bitku u SHNL-u. Ruku na srce, ni nekolicina ostalih prvoligaša nisu pretjerano aktivni na tržištu.

Kao da svi vlasnici razmišljaju na isti način. Žele sa što manje ulaganja osigurati prvoligaški status, ili kao da čekaju kraj prijelaznog roka kada igračima drastično padnu cijene.

Naravno, takva politika se ne sviđa trenerima, pa shodno tome ni Mariju Careviću. On je računao kako će u ovoj fazi priprema imati sklopljenu većinu momčadi.

Međutim, trenutačno je njegov stroj daleko od posloženog. Najviše šteka na bokovima i u vezi, dok je solidno popunjen u obrani i napadu, barem što se kvantitete tiče.

Dakle, još je puno posla pred sportskim direktorom Marijom Brkljačom i njegovim asistentom Stipom Bačelićem- Grgićem.

Lani je eksperiment sa slaganjem nove momadi iz temelja s 20-ak novih igrača, uspio zahvaljujući dobroj kemiji među igračima, ali i kemiji Carevića koji je stvorio prepoznatljivu igru.

No, druga liga je kudikamo manje zahtjevna od prve. A kada se u nju uđe neozbiljno- onda se dogodi slučaj Rudeš. Vjerujemo da nitko od prijatelja nogometa ne bi volio da se nešto slično ponovi i ove godine sa Šibenikom.

 

30. kolovoz 2024 04:35