StoryEditorOCM
Nogometosmina finala kupa

Rosas najavio brojne promjene: dvoje mladih talentiranih Šibenčana ulaze u prvih 11, debitira i Indijac Jhingan

Piše Krešimir Gulin
25. listopada 2021. - 11:42

Svega četiri dana nakon prvenstvene utakmice i remija (1:1) nogometaši Šibenika dočekuju Slaven Belupo u osmini finala hrvatskog Kupa. Za Narančaste je Kup vrlo važno natjecanje i sve će napraviti da prođu među osam najboljih.

Međutim, španjolski trener Rosas nema na raspolaganju preširok igrački kadar, pa se na nogometašima koji su iznijeli najveći teret ove sezone itekako osjeti umor. Stoga je u prvenstvenoj utakmici Slaven dominirao u drugom poluvremenu kada su Šibenčani 'izdušili'. Stoga će Španjolac napraviti dosta izmjena u početnih 11, koji će istrčati u utorak:

- Da, akumulirao se umor kod igrača koji su odigrali puno minuta tijekom sezone. No, Kup je natjecanje koje nudi priliku igračima koji dobro rade na treningu, a nisu puno igrali. Bez obzira tko istrči, siguran sam da ćemo imati 11 najboljihu tom trenutku. Jasno, želimo pobijediti i otići što je dalje moguće u Kupu- rekao je Rosas.

Sigurno neće zaigrati ozlijeđeni Bačelić. Grgić i Sahiti. U punom pogonu još uvijek nisu ni Bilić ni Močinić. Moguće je da u narančastom dresu konačno debitira indijski stoper Jhingan. Jedno je sigurno, među vratnice će nadareni šibenski čuvar mreže Đaković, iako njegov kolega Rogić brani u vrhunskoj formi.

Trener Rosas će od prve minute povjerenje dati i mladom stoperu Doniju Grdiću, koji je odigrao vrlo solidno protiv Istre u 1.HNL:

- Uprava i trener dali su nam do znanja kako polažu velike nade u Kup. To je jako uzbudljivo natjecanje i želimo proći među osam najboljih, a potom i dalje ako bude moguće. Nije loše što smo s Belupom igrali prije četiri dana, tako da smo mogli dobro analizirati njihove kvalitete, ali i mane. Definitivno, umor je prevladao kod dijela naših igrača. Međutim, to nam ne smije biti nikakvo opravdanje- poručio je Grdić, inače australski reprezentativac.

Dvojba je hoće li Grdić zaigrati u paru s Indijcem Jhinganom ili Austrijancem Perićem. Navodno je Rosas uvježbavao i opciju s tri stopera, U svakom slučaju, obrana Šibenika bit će internacionalna:

- Sve ovisi o treneru, mislim da smo u svim kombinacijama dobro uvježbani i nadam se da ćemo dobro izgledati na utakmici- kazao je branič Šibenika, sin Tonya Grdića koji je ostvario lijepu karijeru igrajući za Šibenik, Hajduk, Istru,...

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Đaković- Benić, Grdić, Perić, Mina- Ćurić, Attys- A. Jakoliš, Bedoya, M. Jakoliš- Delić.
Utakmica Šibenik- Slaven Belupo igra se u utorak u 17,30 sati.

20. travanj 2024 03:50