StoryEditorOCM
Nogomet‘krvava‘ utakmica

Šibenčani bez standardnog stopera na teškom gostovanju: ‘Želimo se probuditi kao prvaci!‘

Piše Krešimir Gulin
13. travnja 2024. - 12:09

Pred nogometašima Šibenika je još osam kola do kraja drugoligaške utrke. Ili, još osam finala kako to vole kazati na Šubićevcu. Prvi finale je u nedjelju protiv BSK-a.

Prema mišljenju mnogih, jedno od najtežih gostovanja koje čeka Narančaste do kraja sezone. Na ruku nogometašima ne ide ni termin utakmice (14 sati). Jer, u Slavoniji će biti pakleno vruće:

-Istina, termin je malo čudan. Čudno je i što je ovako toplo u ovo doba godine. Međutim, kako nama, tako i njima. Moramo se dobro spremiti za susret, piti dosta tekućine cijeli dan... i probuditi se čim dođemo na utakmicu- govori šibenski Slavonac Ivan Božić, koji dobro zna što ga čega nedaleko od rodnih Vinkovaca.

Napadač Šibenika majstorijom je donio bodove u prošlom kolu protiv Orijenta:

- Vjerujte, neka dva dana sam uživao u tom golu, sada je to već zaboravljeno. Čeka nas još dosta finala, a prvi je u Bijelom Brdu. Dobra stvar je što se igra na umjetnoj travi, pa ćemo moći uspostaviti našu prepozntaljivu pas igru. Nema se tu puno filozofirati, želimo pobijediti i želimo se probuditi kao prvaci nakon zadnjeg kola- jasan je Božić.

image

 Ivan Božić

Niksa Stipanicev/Cropix

I trener Mario Carević upozorava da Šibenik u Bijelom brdu čeka težak posao:

- Rekao bih da nas čeka ‘krvava‘ utakmica! Tamo je uvijek teško igrati, to više što se BSK pojačao i igra puno bolji nogomet nego u prvom dijelu sezone. Ipak, vjerujem kako smo u 90 minuta mi kvalitetnija ekipa, samo što to treba pokazati i na terenu- istaknuo je Carević.

U Bijelom Brdu, prvi put ove sezone Šibenik će zaigrati bez standardnog stopera Duje Dujmovića. Momak koji je odigrao sve minute ove sezone suspendiran je zbog tri žuta kartona.

Carević još nije odlučio hoće li ga zamijeniti Gačić ili Osmanković:

- Imamo mi širinu na tim pozicijama. Imamo igrača koji su zaslužili igrati, međutim naša zadnja linija je u dobroj formi. Tako i Dujmović koji praktički nije napravio niti jedan kiks, iako mu je ovo prva seniorska sezona- poručio je trener Carević, koji će morati dosta kalkulirati oko sastava.

image

 Mario Carević, trener Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Naime, Dujmović je u kvoti mlađih igrača te će ga morati zamijeniti netko od nogometaša ‘ispod‘ godina. Kao prva opcija nameće se brzonogi kolumbijski napadač Torres.

Međutim, u toj kalkulaciji otvara se novi problem za Carevića. Jer, strateg Šibenika mora voditi računa o broju igrača koji nemaju EU putovnicu. A takvih je poprilično u kadru za dvoboj s BSK-om. Osim spomenutih Torresa i Osmankovića, tu su i Toshevski i Kamerunac Iyendjock, koji će prvi put biti u konkurenciji.

A propozicije kažu kako svega trojica stranaca smiju nastupiti u jednoj utakmici. Dakle, Careviću će trebati kalkulator u pripremi i vođenju utakmice...

Dvoboj BSK- Šibenik igra se u nedjelju u 14 sati, uz prijenos na MaxSportu. Sudac je Ante Terzić iz Crikvenice.

28. travanj 2024 11:48