StoryEditorOCM
Nogometdrugi poraz

Šibenik dominirao, Gorica zabijala: Narančasti se iz Turopolja vraćaju bez bodova

Piše Toni Roić/SN
30. kolovoza 2024. - 22:03
Velika Gorica, 300824. Gradski stadion. Utakmica 5. kola SuperSport HNL-a, HNK Gorica - HNK Sibenik. Na fotografiji: Luka Kapulica, Srefan Peric.Damir Krajac/Cropix

Gorica slavi prvu pobjedu u 34. prvenstvu Hrvatske u nogometu nakon što je u 5. kolu kao domaćin svladala Šibenik rezultatom 2:1. U tvrdoj i izjednačenoj utakmici Velikogoričani su u svakom poluvremenu izveli po jednu odličnu akciju, koje su pogocima okrunili Merveil Ndockyt i Dino Mikanović, dok su Šibenčani unatoč prilikama i pokušajima tek duboko u sudačkoj nadoknadi preko Vasilja matirali raspoloženog vratara Božidara Radoševića.

Na krilima nikad boljeg prvoligaškog starta s tri pobjede u četiri utakmice, Šibenik je bez respekta krenuo i u ogled s Goricom, te već u 6. minuti isprovocirao čistu priliku za vodstvo. Na očajnom velikogoričkom travnjaku, koji je u neshvatljivo lošem stanju za ljetno doba godine, Pršir i Maloča su se prekombinirali i pogriješili, a Ivan Božić je krenuo sam prema vrataru Božidaru Radoševiću, ali kada je ušao u šesnaesterac, nije dobro pucao desnicom i vratar Gorice obranio je taj udarac.

Samo četiri minute kasnije još čudesnija obrana Radoševića kada je nogom skinuo udarac Ivana Santinija sa sedam metara, iako je u začetku te akcije i gužve pred vratima domaćih možda bilo i zaleđe.

Nauživala se straha domaća momčad u tim uvodnim minutama dvoboja, ali potom je uspostavila ravnotežu u igri i preko Mikanovića imala prvi ozbiljniji pokušaj, ali zadnja linija gostiju izblokirala je njegov udarac s desne strane. Novo potencijalno uzbuđenje pred vratima Gorice bilo je u 34. minuti kada je Majić dobio priliku iz slobodnog udarca s kojih 22 metra, ali je pucao visoko preko grede. U završnici prvog poluvremena ritam igre bio je prilično rastrgan, ali u 42. minuti domaći su pronašli način za odličnu akciju, koja im je donijela prednost. Luka Kapulica bio je pokretač svega kada se driblingom oslobodio dvojice čuvara i onda dao loptu lijevo za Dinu Štigleca, koji je dignuo centaršut na suprotnu stranu šesnaesterca gdje je loptu dočekao Merveil Ndockyt i desnom nogom je poslao u mrežu.

Ndockyt je u pretprošloj sezoni svoj prvi pogodak u HNL-u postigao u Šibeniku u onoj antologijskoj pobjedi Velikogoričana 4:0 u travnju 2023. godine, a sada je nakon duge pauze zbog ozljede povratnički gol zabio opet Šibenčanima. Lijepe uspomene za Kongoanca, a Gorica je na odmor otišla s prednošću jer je pokazala bolju efikasnost od gostiju.

Na početku drugog dijela trener Gorice Rajko Vidović je pomalo neočekivano u svlačionici ostavio kapetana Juricu Pršira i uveo napadača Martina Šlogara, dok je Carević zamijenio Majića, a na teren poslao Vasilja. Gosti su željni izjednačenja krenuli agresivnije i ofenzivnije, ali zgusnuti blok Turopoljaca nije bilo jednostavno probiti, dok je u 58. minuti prošla dobra kontra domaćina, ali udarac Mikanovića s vrha šesnaesterca otišao je iznad grede.

No, što nije pogodio tada, desni bočni Gorice nadoknadio je u 76. minuti kada je praktički riješio pitanje pobjednika pogotkom za 2:0. Bila je to precizna polukontra Turopoljaca nakon što su oduzeli loptu, a u konačnici Kolar je uposlio Mikanovića, koji je zdesna ušao u šesnaesterac i onda naciljao suprotni donji lijevi kut za 2:0. Treća sreća za Mikanovića i tri boda za momčad trenera Rajka Vidovića, iako je do kraja Kolar pogodio stativu kod Gorice, a Vasilj u posljednjim trenucima utakmice ublažio poraz Šibenika uguravši iz blizine loptu u mrežu, pišu Sportske novosti.

 

GORICA - ŠIBENIK 2:1 (Ndockyt 42., Mikanović 76./Vasilj 90+6.)

GORICA: Radošević - Krizmanić, Maloča, Leš - Mikanović (od 88. Majić), Pršir (od 46. Šlogar, od 74. Majstorović), Kapulica (od 73. Pavlović), Štiglec - Čaić, Ndockyt - Kolar (od 90+2. Vrzić)

ŠIBENIK: Đaković - Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Prekodravac (od 63. Baković), Bakić, Žuta - Majić (od 46. Vasilj), Božić - Santini

 

12. rujan 2024 11:33