StoryEditorOCM
NogometJunaci Delić i Rogić

Šibenik konačno dočekao pobjedu! Poslije pet poraza u nizu, Narančasti srušili Slaven Belupo

Piše Krešimir Gulin
16. travnja 2022. - 17:11

Šibenik je poslije pet poraza u nizu konačno upisao pobjedu. Narančasti su 'žrtvu' našli u Slaven Belupu, koji nastavlja svoj crni niz od šest utakmica bez trijumfa.

Ujedno, bila je to i prva pobjeda iz petog pokušaja Deana Računice na klupi Šibenika.

Sjajno prvo poluvrijeme odigrao je Šibenik, koje je okrunio s dva vrlo lijepa gola. Prvi je 14. minuti zabio mladi veznjak Vidović, koji je na Šubićevcu na posudbi iz Dinama. Asistirao mu je Ivan Delić, a Vidović je s 20-ak metara ljevicom pogodio malu mrežu Sušakovih vratiju.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Dvije minute kasnije iskusni bek Slavena Bogojević ozbiljno je 'visio' da ne dobije i drugi žuti karton, međutim sudac Kolarić mu je progledao kroz prste.

Prvu prigodu gosti su stvorili tek u 34. minuti, ali odlični ofenzivac Marin ovaj put se iskazao u obrambenim zadacima i izbio loptu ispred Zvonareka koji je bio gotovo u matnoj situaciji.

Da nije samo sjajni asistent, nego i rasni strijelac centarfor Šibenika Ivan Delić pokazao je u 37. minuti. Bio je zgoditak iz rubrike 'eurogol'. Šibenska 'devetka' okrenula je svog čuvara i iz okreta ljevicom silovito i precizno svladala Sušaka. Delićev udarac je od vratnice završio u suprotnom kuta.

Mogao je Šibenik i do trećeg gola u završnici prvog dijela, no udarac Grezde u 43. minuti završio je na gredi.

U drugom poluvremenu, trener gostiju Zekić je s dvije zamjene pokrenuo svoje. Doduše, gosti su počeli koristiti i pomoć bure.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Inicijativa Slavena isplatila se već u 51. minuti kada su gosti dobili kazneni udarac. Kolarić ga je sudio na intervenciju VAR-a, nakon što je Rogić iz blizine napucao Perića u visoko podignutu ruku.

Loptu je uzeo iskusni Krstanović, ali ga je Rogić pročitao i obranio njegov udarac s 11 metara.

Bio je to tek početak snažnog pritiska Koprivnićana. Međutim, super raspoložen bio je Rogić koji je još dvaput zaustavio Krstanovića u izglednim situacijama. Spasio je jednom i Šimunović, kada je Zvonarek pokušao izravno iz kornera.

Ali, Šibenik je kapitulirao u 66. minuti. Hohxa je projurio po lijevom krilu, odigrao povratnu za Crnca koji iz srca kaznenog prostora matira Rogića. VAR je provjeravao i tu situaciju, ali Šibenik je morao krenuti s centra.

Poslije primljenog gola, Narančasti su se donekle i stabilizirali. Računica je izmjenama dodatno 'zaključao' prilaze svom golu, pa su Šibenčani 'preživjeli' i došli do troboda nakon mjesec i po dana posta.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Šibenik- Slaven Belupo 2:1 (2:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 670. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec) -5,5. Strijelci: 1:0 Vidović (14.), 2:0 Delić (37.), 2:1 Crnac (66.). Najbolji igrač: Ivan Delić (Šibenik).

Šibenik (4-3-3): Rogić (7,5)- Šimunović (6), Perić (6,5), Bilić (6,5), Mina (6)- Vidović (7) (od 59. Julardžija -), Mesa (6,5), Ćurić (6,5)- Grezda (6) (od 77. Skorup -), Delić (8) (od 85. Kvesić -), Marin (6).

Slaven Belupo (4-4-2): Sušak (5,5)- Bogojević (5), Tepšić (5,5) (od 84. Paracki -), Soldo (5,5), Goda (5,5)- Kvržić (5,5) (od 84. Mlinarić -), Marina (5,5), Caimacov (5) (od 46. Hoxha 6,5), Zvonarek (6) (od 90. Svržnjak -)- Crnac (6,5), Krstanović (5).

27. travanj 2024 11:33