StoryEditorOCM
Nogometništa ništa

Šibenik nije srušio ‘crnu‘ tradiciju u Koprivnici, ali Narančasti se ne vraćaju nezadovoljni na Šubićevac

Piše Krešimir Gulin
6. kolovoza 2022. - 20:54

Šibenik ni u 22. utakmici otkako je HNL-a nije pobijedio u Koprivnici. Ali, crnu tradiciju nije srušio ni Zoran Zekić koji nikada nije svladao Narančaste kao trener Slavena.

Prošlo je samo 36 sekundi utakmice, a Šibenik je imao prigodu povesti. Bila je to lijepa akcija Narančastih, međutim Rak je promašio loptu u ključnom trenutku. I bilo je to manje- više sve što je Čanadijeva momčad napravila prema naprijed u prvih 45 minuta. Šibenčani su bili inferiorni u sredini terena, pa je najistureniji i jedini pravi napadač Čop bio sasvim odsječen.

Zanimljivo, vratari i jedne i druge momčadi ostali su bez posla u prvom poluvremenu, jer niti jedan udarac nije išao u okvir gola. Međutim, to ne znači da domaćini nisu imali nekoliko ozbiljnih šansi.

Primjerice, u 6. minuti Brazilac Talys je iz blizine bio zamalo neprecizan. Koprivničani su najbliže vodstvu bili u 38. minuti. S gotovo 30 metara opalio je Moldavac Caimacov, vratar gostiju Rogić ostao je ukopan, no sreća je spasila Šibenik jer je lopta odsjela na vratnici. Na koncu, u 41. minuti poslije prekida stoper Tepšić tukao je glavom preko gola.

Uvidio je trener Šibenika Čanadi da mu ne štimaju stvari u manevru, pa je već na poluvremenu u svlačionici ostavio mlade Raka i Vidovića a umjesto njih uveo Dolčeka i svog sina Marcela. Prije toga je kormilar Narančastih bio zbog ozljede prisiljen mijenjati pouzdanog stopera Perića, pa su u zadnjem redu Šibenika zajedno zaigrala braća Matić s Kolumbijcem Mesom.

Unatoč brojnim kadrovskim promjenama u redovima Šibenika i u nastavku je Slaven bio poduzetniji. Konačno  smo u 51. minuti dočekali prvi udarac u okvir gola- Rogić je obranio nezgodan šut Hoxhe.

Šibeniku je trebalo punih sat vremena da dođe do nove prilike nakon 1. minute. Poslije jednog centaršuta lopta je došla do Čopa, koju je ovaj lijepo zahvatio iz voleja, međutim vodstvo gostiju spriječio je blok Božića.

Dvije minute kasnije opet je Čop u izglednoj poziciji i opet njegov šut blokiraju stoper Belupa, ovaj put Soldo.

U 74. minuti prvu obranu upisao je domaći vratar Marković. Odličnu kontru povukao je Japanac Arai grunuo za Dolčeka čiji je udarac završio u rukavicama domaćeg golmana.

U samoj završnici utakmice opet je priprijetio Šibenik preko Čanadija, međutim kapetan domaćih Božić opet se pokazao kao dobar bloker i zaključao konačnih ništa- ništa.

image

Treneri Damir Čanadi i Zoran Zekić

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Slaven Belupo - Šibenik 0:0 (0:0)

KOPRIVNICA- Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) - 6,5. Najbolji igrač: Mislav Matić (Šibenik).

Slaven Belupo (3-5-2): Marković (6)- Tepšić (6) (od 81. Žuljević -), Božić (6,5), Soldo (6)- Bosec (6), Kvržić (6,5), Marina (6) (od 81. Kocijan -), Caimacov (6) (od 87. Bašić -), Talys (5,5)- Crnac (5,5) (od 66. Krstanović -), Hoxha (6) (od 66. Fanimo -).

Šibenik (3-4-2-1): Rogić (6)- Perić (-) (od 34. B. Matić 6,5), M. Matić (6,5), Mesa (6)- Arai (6,5), Salomon (6), Rak (5,5) (od 46. Čanadi 6)- Vidović (5,5) (od 46. Dolček 6), Ćurić (6) (od 66. Kreković -)- Čop (6) (od 88. Delić -).

 

28. travanj 2024 16:11