StoryEditorOCM
Nogometpreokret Narančastih

Šibenik pobijedio u prvoj pripremnoj utakmici. Na probi Argentinac hrvatskih korijena, očekuje se dolazak dvojice Saudijaca

Piše Krešimir Gulin
12. srpnja 2023. - 20:50

Nogometaši Šibenika odigrali su prvu prijateljsku utakmicu u ciklusu priprema za nadolazeću drugoligašku sezonu. Narančasti su na Šubićevcu s 3:1 (0:0) pobijedili drugoligaša Croatiu iz Zmijavaca.

U prvom poluvremenu Šibenčani su imali nekoliko zgodnih situacija pred vratima gostiju, no nisu uspjeli zabiti. Od Narančastih najviše su se svidjeli povratni Torres te Argentinac Franco Bustos Glavaš, čija je majka Hrvatica, a trenutačno je na probi na Šubićevcu.

Ipak, bliže vodstvu bili su Zmijavčani, no greda je spasila mladog vratara Šibenika Miševića.

Iako je trener Šibenika Mario Carević u drugom poluvremenu izveo nominalno jaču momčad, gosti su poveli u 51. minuti golom Marina Jonjića.

Mogli su igrači Croatije i povećati vodstvo, no još jednom se tresao okvir gola Šibenika.

U prvom svom pokušaju novi napadač Šibenika Ivan Božić nije bio uspješan, ali je potom izborio kazneni udarac kojeg je mirno realizirao u 68. minuti za izjednačenje.

Samo dvije minute kasnije potpuni preokret Narančastih. Nakon kornera najbolje se snašao stoper Kemal Osmanković, nekadašnji igrač Lokomotive, i glavom matirao gostujućeg vratara.

Grogirani gosti zabili su i autogol u 75. minuti za konačnih (3:1) pobjedu Šibenika.

Šibenčane nikako ne smije zavarati dobra rezultat, budući da su gosti po prikazanom zaslužili više jer su čak tri puta pogađali okvir gola Narančastih te propustili još nekoliko dobrih prigoda.

Inače, kako se doznaje iz kluba, idućih dana na Šubićevac bi trebala na probu stići dvojica mladih reprezentativaca Saudijske Arabije.

Za Šibenik su igrali: Prvo poluvrijeme (4-2-3-1): Mišević- Pavičić, Perić, Dumančić, Jakovljević- A. Ćosić, Botić- Kulušić, Bustos, Torres- Babić.

Drugo poluvrijeme (3-4-2-1): Đaković- Gačić, Osmanković, R. Ćosić- Baturina, Bačelić- Grgić, Marijanović, Šušnjara- Brajković, Majić- Božić.

04. svibanj 2024 05:36