StoryEditorOCM
Nogometšire tržište

Šibenik počeo tražiti talentirane nogometaše u Brazilu, dvojica igrača potpisali do kraja sezone

Piše K. G.
20. kolovoza 2024. - 11:37

Prvoligaš sa Šubićevca već duže vrijeme surađuje sa ‘sestrinskim‘ klubovima Austrijom iz Klagengurta te Victorijom iz Berlina koji su u vlasništu SEH grupe koja pod svojom kontrolom drži i Šibenik.

No, sada su sa Šubićevca odlučili dobrano proširiti horizonte i žele loviti talente s drugih kontinenata. Čini se kako su pogodili sa stoperom iz Gane Morrisonom koji je nakon sezone u juniorima postao nezamjenjivi član Carevićeve momčadi u povratničkoj prvoligaškoj sezoni.

Novo tržište na koje se Narančasti žele prebaciti je- Brazil. A to je zemlja s nepresušnim izvorom talenata. Tako je HNK Šibenik ovih dana i službeno priključio dvojicu talentiranih nogometaša iz brazilskog kluba Operário. To su Kayky Alves Schtscherbak i Moises Valins Vieriu.

- Ovaj dolazak predstavlja prvi korak u suradnji između Šibenika i Operária, suradnji za koju vjerujemo da će se razviti u dugoročno partnerstvo na obostranu korist. Obojica igrača dolaze spremni da donesu dodatnu dimenziju Šibeniku svojim talentom i vještinama- poručili su iz kluba sa Šubićevca.

Moises Valins Vieira, rođen je 6. srpnja 2006. godine i igra na poziciji napadača, a priključio se juniorskoj momčadi Šibenika pod vodstvom Ivice Vastića te upisao svoj debi u susretu protiv Lokomotive u kojem su Šibenčani poraženi (2:4).

Kayky Alves Schtscherbak, rođen je 2.lipnja 2003. godine te igra na poziciji veznjaka:

- Kayky već neko vrijeme trenira sa seniroskom ekipom i prvi je igrač koji dolazi u Šibenik iz Operaria. Dosad je u karijeri nastupio za Indenpendente, Operario PR te CA Votuporanguense. Oba nogometaša potpisali su ugovor do kraja sezone- rekli su u HNK Šibeniku.

28. rujan 2024 12:32