StoryEditorOCM
NogometNeuvjerljivi "narančasti"

Šibenik poražen u prvoj pripremnoj utakmici: Trećeligaš Zadar slavio na Šubićevcu

31. siječnja 2018. - 18:27

Nogometaši Šibenika poraženi su u prvoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za proljeni dio drugoligaškog prvenstva. Bolji od "narančastih" bili su trećeligaši iz Stanova, koji su na Šubićevcu slavili 2:1. Trener Šibenika Borimir Perković počeo je utakmicu s kombiniranom momčadi, ili jedanaestoricom koja će veoma teško zaigrati skupa u prvenstvu. Posebice se to odnosi na zadnju liniju, u kojoj su stoperski par zaigrali juniori Galešić i Markota. Na desnom beku pojavio se 19- godišnji Franko Knez, mladić koji je u karijeri nastupao za Inter iz Zaprešića, Kustošiju i Špansko, a trenutačno je u Šibeniku na probi. Iznenađujuće se na desnom krilu našao i 17- godišnji Marko Morić, Hrvat rođen u Australiji.

I nije ta postava dobro funkcionirala. Zadrani su bili opasniji, pa su iz lijepe akcije Pranjića i Čubrila koju je zaključio Repić zasluženo poveli u 12. minuti. Uspio je Šibenik izjednačiti u 35. minuti. Praktički je sve sam napravio Marko Brekalo. Ipak, na odmor Zadrani odlaze s prednošću. Karlo Torbarina je pobjegao mladom šibenskom stoperu Markoti, fino je prevario i vratara Žitnjaka te znalački pogodio mrežu. Dapače, mogli su Zadrani i uvjerljivije voditi da Žitnjak nije obranio dvije dobre prigode Torbarine i Repića. Jedinu ozbiljniju prigodu, osim pogotka, Šibenik je imao u 20. minuti kada je centrirao Banić, a Okechukwu glavom pucao u naručje zadarskog golmana Jurjevića.

U drugom poluvremenu zaigrala je postava Šibenika u kojoj je bilo više vjerojatnih prvotimaca. To se prije svega odnosi na stoperski par Vukorepa- Šare. Ulaskom njih dvojice, obrana domaćih je puno bolje djelovala. No, malo toga je kreirala ofenzivna trojka Kukec- Alipsahić- Prince te Celić, koji je zauzeo mjesto najisturenijeg napadača nakon izlaska Brekala. Tek je pljesak publike s nekoliko bljeskova zaslužio agilni Ganac Prince. Kukec je klasu pokazao tek u završnici utakmice. Ali, njegov slobodni udarac završio je zamalo pored vratnice, a šut nakon duplog pasa s Ivanom Stanićem zaustavio je vratar Zadra Pinčić.

Valja notirati da je prve minute odigrao Josip Maleš, nakon višemjesečne pauze zbog ozljede koljena. Inače, za Šibenik su zaigrali svi igrači koje trener Perković trenutačno ima na raspolaganju, osim ozlijeđenog Luke Fuština, koji će prema nekim procjenama mjesec dana izbivati s travnjaka.

Iduću prijateljsku utakmicu Šibenik će igrati u nedjelju u Unešiću kod tamošnjeg trećeligaša Zagore.

Šibenik- Zadar 1:2 (1:2)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 50. Sudac: Dino Papak (Šibenik). Strijelci: 0:1 Repić (12), 1:1 Brekalo (35), 1:2 Torbarina (43).
Šibenik: Žitnjak, Knez, Galešić, Markota, Musa, Španja, Roca, Morić, Banić, Okechikwu, Brekalo. (Još su igrali: P. Stanić, Pecolaj, Vukorepa, Šare, Imširović, I. Stanić, Bulat, Kukec, Alispahić, Prince, Celić, Perica i Ljubičić).
Zadar: K. Jurjević, J. Jurjević, Tokić, Jerbić, Pranjić, Anić, Sarić, Repić, Torbarina, Petković, Čubrilo. (Još su igrali: Pinčić, Jurić, Rončević, Hnadžić, Verunica, Smokrović, Viduka, Grbavica, Jonjić).

03. svibanj 2024 18:26