StoryEditorOCM
Nogomet‘ranjeni‘ na Rujevicu

Šibenik u Rijeku bez prinova iz Intera i Indije; Rosas: Ne želim o ozljedama, hoću da odigramo pravu utakmicu protiv ponajbolje ekipe u Hrvatskoj

Piše Krešimir Gulin
21. kolovoza 2021. - 11:53

Nogometaši Šibenika napunili su bodovni konto, ali i nabildali samopouzdanje, uvjerljivom pobjedom (6:2) nad Hrvatskim dragovoljcem u prošlom kolu. Lijepo je to saznjanje za Narančaste uoči nedjeljnog gostovanja u Rijeci.

Međutim, čelo će im se brzo naborati kada počnu zbrajati sve probleme koji ih muče pred susret na Rujevici. Osim Julardžije i Mese, koji su izgubljeni za duže vrijeme, trener Mario Rosas tijekom tjedna ostao je bez još nekoliko igrača.

Tako na put neće ni nogometaši koji su digli dosta medijske prašine zadnjih dana. Riječ je o Indijcu Sandaeshu Jhinganu i Christopheru Attysu, koji je došao na posubu iz milanskog Intera:

- Za Attysa još nismo dobili sve papire. Sandesh se ozlijedio na jednom od prvih treninga. Napravio je magnetsku rezonancu i idući tjedan znat ćemo više o težini njegove ozljede. Liječnici su nam ponudili različite prognoze, ja se nadam da Sandesh neće dugo izbivati. U Rijeci neće igrati ni stoper Bilić, dok su upitni lijevi branič Kvesić te krilni napadač Sahiti. Međutim, ne želim govoriti samo o ozljedama i problemima. Niti želim da to bude neko opravdanje za Rjeku. Želim se natjecati, odigrati dobru utakmicu na Rujevici i uzeti bod ili bodove- kaže španjolski stručnjak na klupi Šibenika.

Rosas ima jako dobro mišljenje o Rijeci:

- Jako mi se sviđa kako igra Rijeka. Čak bih rekao da mi je to trenutačno najbolja ekipa u Hrvatskoj. Igrali su odlično prvo poluvrijeme protiv PAOK-a u Solunu. Drugo su malo pali, ali treba znati da su Grci veoma kvalitetna momčad. Ponavljam, čeka nas komplicirana utakmica. Ali, i mi smo konačno upisali prvu pobjedu, napunili se samopouzdanjem i idemo s pozitivnim stavom u Rijeku- veli trener Narančastih.

Šibenik je u pobjedi nad Dragovoljcem imao puno junaka (M. Jakoliša, Bačelića- Grgića, Marina,...), ali zapažen trag ostavio je mladi veznjak Niko Rak. Ne samo zbog dvije sjajne asistencije:

- Zadovoljan sam zbog svoje igre, međutim najvažnije je kako djeluje momčad i da pobjeđujemo. Imali smo vremena malo i proslaviti pobjedu, ali smo se brzo okrenuli pripremama za Rijeku. Pobjeda protiv HD-a nas je pogurala, sad samo trebamo držati taj nivo, ne smijemo dozvoliti da brzo potonemo- govori Rak.

Narančaste u Rijeci čeka prava šibenska kolonija. Od trenera Gorana Tomića do lanjskih suigrača Princea i Labrovića:

- To je znak da Šibenčani rade dobar posao. Za vrijeme utakmice treba zaboraviti sentimente i okrenuti se sebi. Vjerujem damožemo odigrati dobru utakmicu i uzeti čak i sva tri boda.Uostalom,i prošle godine smo pokazali da nam Rijeka leži- zaklučio je vezni igrač Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina- Ćurić, Rak- M.Jakoliš, Bačelić- Grgić, Marin- Delić.

Utakmica Rijeka- Šibenik igra se na Rujevici u nedjelju u 21 sat. Sudac je Goran Pečarić iz Zagreba.

07. svibanj 2024 18:15