StoryEditorOCM
Nogometstigao i prvijenac

Stoper odlične karijere otkrio što ga je privuklo u Šibenik: ‘Plasman u 1.HNL to može samo ubrzati...‘

Piše Krešimir Gulin
15. ožujka 2024. - 15:36

Puno dobrih stvari dogodilo se u prošlom kolu za nogometaše Šibenika. Narančasti su pobijedili Dubravu u gostima (3:0), a konačno je kiksao i lider Zrinski, koji je u Zmijavcima odigrao bez golova.

To znači da se razlika između lovine Zrinskog i lovca Šibenika smanjila na pet bodova.

U Zagrebu je prvijenac u narančastom dresu zabio Roberto Punčec, iskusni stoper koji je zimus stigao na Šubićevac nakon zavidne karijere u domaćim (Varaždin, Rijeka) i inozemnim klubovima (Union Berlin, Maccabi, Kansas...)

- Rijetko zabijam, pa se vrlo dobro osjećam- (polu) ozbiljno je govorio Punčec u najavi iduećg drugoligaškog kola u kojem u subotu (15,30 sati) na Šubićevac stiže Jarun.

Momčad koju vodi trener Jerko Leko u četiri kola nastavka sezone dobro brodi, osvojili su 10 bodova u tri pobjedei jednom remiju:

- Nama se svaka utakmica kao finale. Jednostavno, nemamo prostora za prosipanje. Uvijek nam je cilj uzeti tri boda, pa tako i protiv Jaruna-veli zapovjednik obrane Narančastih.

Napokon je stala i velika pobjednička serija Zrinskog, sada se i prednost Jurjevčana čini dohvatljvom:

- Nije floskula, jer mi zaista gledamo svaku našu sljedeću utakmicu kao najvažniju. Tri boda protiv Jaruna su nam sada u fokusu. Što se tiče konačnog cilja, u preostalih 12 utakmica puno toga se može dogoditi. Trenutačno imamo solidan rezultat i naravno da vjerujem kako Šibenik može ući u 1.HNL- ističe Punčec.

Premda je relativno novi član Šibenikove svlačionice, Punčec je vrlo brzo prihvatio ulogu lidera na terenu:

- Moja uloga je da pomognem dečkima na terenu i izvan njega. Priključio sam se momčadi odmah na početku priprema. Taj dio smo odradili odlično. U cijelom klubu vlada pozitivna energija. Vidi se to i po investicijama u poboljšavanje infrastrukture. Dugoročno, Šibenik ima jako lijepu perspektivu. Plasman u prvu ligu to može samo ubrzati- otkriva iskusni igrač Narančastih.

U zrelim ste igračkim godinama, vidite li se u Šibeniku na duže vrijeme?

- Istina, nisam više neki nogometaš koji je potencijal. Zato ne vidim Šibenik kao neku svoju odskočnu dasku. To je trenutačno moja realnost. Stoga, da, zašto ne bih ostao u Šibeniku i neko duže razdoblje. Jasno, ako se ljudi u klubu budu slagali s tim- zaključio je Roberto Punčec.

27. travanj 2024 13:55