StoryEditorOCM
NogometNiko Rak

Talentirani nogometaš odlazi sa Šubićevca u Tursku? Poznat i iznos odštete koju će dobiti Narančasti

Piše Šibenski.hr
3. ožujka 2023. - 17:56

Niko Rak odlazi iz Šibenika te će karijeru nastaviti u turskom prvoligašu Konyasporu. Prema ekskluzivnim informacijama Germanijaka, Šibenik će na ime odštete inkasirati 250 tisuća eura, što je priličan iznos za igrača koji dosad nije bio u primarnim planovima Damira Čanadija.

Aktualni hrvatski U19 reprezentativac će se u novom klubu priključiti trojici bivših HNL-ovaca, a to su Robert Murić, Domagoj Pavičić, Endri Cekici i odnedavno Mahir Emreli, a nakon Ćurića i Delića postao je treći igrač na kojem će Šibenčani zaraditi ove sezone.

Niko Rak jedan je od najmlađih debitanata Šibenika u HNL-u. Svoju prvu utakmicu za Narančaste u elitnom razredu hrvatskog nogometa odigrao je 28. kolovoza 2020. godine kad je u 3. kolu njegov klub poražen na gostovanju u Gorici. Rak je u igru ušao u 79. minuti umjesto Marija Ćurića, a tada je imao 17 godina, jedan mjesec i dva dana.

Ove sezone je skupio 15 prvoligaških nastupa (bez učinka), ali je skoro sve utakmice u drugom dijelu sezone (izuzev one protiv Hajduka u kojoj je odigrao 33 minute) odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Rak je dosad skupio 47 nastupa za Narančaste, a prvijenac u matičnom klubu nije dočekao, piše Germanijak

Inače, Niko Rak je bio označen kao jedan od najvećih talenata koji je iznikao na Šubićevcu. Međutim, ove sezone nije igrao na razini koja se od njega očekivala.

Stoga se ovaj posao oko transfera u Tursku čini kao dobar za sve zainteresirane strane.

.

06. svibanj 2024 22:06