StoryEditorOCM
NogometČanadi uoči Slavena

Trener Šibenika i dalje vjeruje u svoju momčad: ‘Nedisciplina? Mogu reći da tuče u svlačionici nije bilo!‘

Piše Krešimir Gulin
24. travnja 2023. - 14:25

Unatoč seriji od četiri poraza, nogometaši Šibenika do nedjelje su se tješili kako drže stvari u svojim rukama što se tiče borbe za prvoligaški ostanak. Međutim, nakon pobjede Gorice nad Rijekom Narančastima je u rukama ostao samo ‘fenjer‘ jer su skliznuli na posljednje mjesto na tablici.

Jasno je da pred trenerom Damirom Čanadijem i njegovom ekipom u preostalih šest kola stoji težak zadatak očuvanja statusa prvoligaša. Momentum je na strani Gorice, koja je u dobroj formi za razliku od Narančastih.

Žele li i dogodine igrati u elitnom razredu hrvatskog nogometa Šibenčani moraju početi pobjeđivati što prije. Prva prigoda za to je utakmica sa Slaven Belupom u utorak u 18 sati na Šubićevcu:

- Znamo što nam treba, a to su pobjede! Na žalost, stvari više nisu u našim rukama. Međutim, moramo napraviti pritisak na Goricu kao što to oni napravili nama. Protiv Koprivničana idemo na tri boda i tako ćemo se postaviti- rekao je Čanadi, koji i dalje ima silnu vjeru u svoju momčad.

Ali, isto tako, i riječi hvale za svog suparnika:

- Slaven igra top sezonu, iako to nitko nije očekivao. Još se bore za Europu, bore se i za svog trenera. Imaju momčadski duh, dobru energiju i volio bih da i Šibenik bude prava momčad, a ne grupa individualaca kao u onom teškom porazu od Gorice na Šubićevcu koji nas još uvijek boli- veli Čanadi.

Vjerojatno i u tim nenogometnim stvarima leži dobar dio uzroka teško objašnjivog pada Šibenika od ‘epskog‘ ulaska u finala Kupa i dviju pobjeda nad Dinamom. U šibenskim kuloarima često se govori i o nedisciplini pojedinih igrača?

- Priča uvijek ima, ali ja mogu otvoreno kazati kako tuče u svlačionici nikad nije bilo! Generalno, imamo dobru ekipu, ali ima i nekih stvari koje nam svima smetaju. U ovom trenutku svima na prvom mjestu mora biti Šibenik, a ne neki vlastiti ego i osobni interesi. Pred nama je još šest kola i moramo napraviti sve da uzmemo maksimalan broj bodova, naljepše bi bilo svih 18- rekao je Čanadi, koji ima čvrstu podršku uprave na čelu s vlasnikom Karajicom unatoč lošem nizu rezultata.

Za utakmicu sa Slavenom neće konkurirati ozlijeđeni Đira i Kreković te nedovoljno oporavljeni Kvesić. Upitni su Kvržić i Mesa.

Zanimljivo, čak 13 igrača Šibenika ima dva žuta kartona i prijeti im suspenzija u iduećm kolu:

- Manje je važno hoćemo li dobiti tri ili četiri kartona, bitno je samo da uzmemo bodove- zaključio je Čanadi.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-5-2): Rogić- Perić, Đorić, Mina- Kvržić, Čanađija, Soldo, Hiroš, Arai- Špeljak, Dolček.

Utakmica Šibenik- Slaven Belupo igra se u utorak u 18 sati, sudac je Jakov Titlić iz Hrvaca.

28. travanj 2024 06:24