StoryEditorOCM
Nogometveć se oprostili

Veliki šok za Narančaste u Kupu! Prošlosezonski finalist ispao protiv trećeligaša, primili dva gola u produžecima

Piše Maurizio Novosel/SN
27. rujna 2023. - 18:54

Povijesni uspjeh križevačkog kluba i plasman u osminu finala Hrvatskog kupa. Zaslužili su prolaz svojom izvedbom i požrtvovnošću u ogledu s favoriziranim Šibenčanima. Carevićeva je momčad, naravno, u početnom razdoblju imala više loptu u nogama, pogodili su i vratnicu, a onda ih je šokirala plava devetka, Mihael Mladen, iznimno preciznim udarcem s 17 metara u donji lijevi kut Miševića. Lopta se od vratnice odbila u mrežu za vodstvo Križevčana.

Vodeći pogodak kao da je ponio domaćine, a sustigla je kazna. Sjevnula su dva protunapada i umjesto da vode na poluvremenu, Križevčani su gubili 1:2. Prvo im je pobjegao Bačelić Grgići efektno prebacio istrčalog Koprića, a zatim su Šibenčani izigrali obranu Radnika i omogućili Brajkoviću da iz neposredne blizine ugura loptu u mrežu.

Carevićeva momčad je u nastavku utakmice kontrolirala istu i željela ju sa što manje napora privesti svršetku, a, na kraju im se to obilo o glavu. Mihalinec je petnaestak minuta prije kraja najspretniji ispred gola gostiju i omogućio je svojoj momčadi produžetke, a prije tog pogotka valja izdvojiti dvije fenomenalne obrane Koprića.

Produžeci su priča za sebe. Mihael Mladen je eurogolom iz slobodnog udarca doveo navijače do ekstaze za 3:2, posebno lijep bio je pogodak Jakova Gogića iz slobodnog udarca iskosa s više od dvadeset metara.Taj gol bi se s pravom mogao naći na naslovnicama svih svjetskih sportskih kanala. Gačić je smanjio na 4:3, imali su Šibenčani i vratnicu, ali, jednostavno, bolja momčad je u srijedu izborila daljnje natjecanje. Velika pobjeda momčadi trenera Marija Vodanovića.

RADNIK KRIŽEVCI - ŠIBENIK 4:3 (nakon produžetaka)

KRIŽEVCI Gradski stadion. Gledatelja: 800. Sudac: Oliver Romić (Osijek). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Gat), Deni Krofelnik (Valpovo).

STRIJELCI: 1:0 - M. Mladen (34), 1:1 - Bačelić Grgić (40), 1:2 - Brajković (44), 2:2 – Mihalinec (78), 3:2 - M. Mladen (98) 4:2 – Gogić, (108), 4:3 – Gačić (119).

RADNIK KRIŽEVCI: Koprić, Orlović (od 72. Mačković), Kovač, Lesjak (od 46. Mihalinec), Turčin, H. Mladen, M. Mladen (od 62. Dunić), Grdenić (od 72. Katalenac, od 107. Tihelka), K. Srbljinović, Vukić, Gogić

ŠIBENIK: Mišević, Gačić, Dujmović (od 106. Kulušić), Majić, Brajković (od 72. Torres), Bačelić Grgić (od 63. Božić), Laća (od 71. Kolega), Ivanković, Ćosić, Rovis, Marijanović (od 62. Roca).

27. travanj 2024 21:14