StoryEditorOCM
OstaloPOŠK u Crnici

Euroligaš prejak za Sunčane, nova pobjeda se očekuje protiv drugih Splićana

Piše Krešimir Gulin
6. studenog 2021. - 11:11

Vaterpolisti Solarisa nisu uspjeli napraviti iznenađenje i pobijediti splitski Jadran na svom bazenu u Crnici. U konačnici, euroligaš je slavio 12:8 u Šibeniku i nanio Sunčanima prvi prvenstveni poraz u četvrtom kolu. Premda konačni rezultat sugerira da je Jadran imao lagan posao u sudaru do tada neporaženih ekipa, u bazenu nije sve išlo glatko za favorizirane Splićane.

Naprotiv, momčad trenera Jure Marelje nije pala bez ispaljenog metka, iako su imali velikih problema uoči utakmice. Naime, Sunčane je poharala viroza, pa je zbog visoke temperature otpao reprezentativni vratar Marin Šparada, a Solaris nije mogao računati ni na ruskog braniča Valerija Kovalenka.

Kao da su Šibenčani bili isuviše impresionirani reputacijom momčadi Jadrana, pa su gosti vrlo brzo poveli s 3:0. Poslije početnog šoka, Solaris je shvatio da ima što reći u ovoj utakmici. Uslijedilo je nekoliko vrlo lijepih golova Šibenčana (Pelicarić, Goreta, Bulat, Penava) i Sunčani su uhvatili rezultatski priključak. Jadranašima svakako nije bilo svejedno sve do pred kraj treće četvrtine kada su vodili svega jedan razlike (8:7), a domaćini propustili nekoliko prigoda za izjednačenje. I kako to obično biva, tada je Anđelo Šetka, jedan od najiskusnijih i najkvalitetnijih igrača Jadrana uzeo stvar u svoje ruke i s dva gola odveo svoje u mirnije vode.

Zadatak izvršen

Unatoč poprilično neizvjesnoj utakmici, dosta samouvjerenu izjavu dao je Jerko Marinić Kragić, novopečeni reprezentativac iz redova Jadrana:

- Uz dužno poštovanje prema Solarisu, mi se nismo nešto posebno pripremali za ovu utakmicu. Čak bih rekao da smo mislima bili u izazovima koji nas čekaju u Ligi prvaka. Došli smo u Šibenik po tri boda, s tri boda se vraćamo kući. Zadatak je izvršen- lakonski je zaključio Marinić Kragić.

Prvog vratara Solarisa Šparadu među vratnicama je zamijenio mladi Lucian Štrkalj. I to prilično dostojno:
- Žao mi je što su nam u ovoj utakmici falili Marin (op.a. Šparada) i Kovalenko. S druge strane, drago mi je što mi je trener ukazao povjerenje u utakmici u kojoj smo se suprostavili vrhunskoj momčadi i igračima. Žao mi je što smo izgubili, ali dokazali smo da se možemo dobro nositi i s najjačim suparnicima. Također, pokazali smo da imamo širinu igračkog kadra, odnosno 15 kvalitetnih vaterpolista u momčadi- poručio je Štrkalj.

POŠK bez boda

U idućem kolu, Šibenčani će se opet sastati sa Splićanima. Ovaj put s POŠK-om, koji još uvijek nije osvojio niti jedan bod u prvenstvu. Dakle, očekuje se kako će se Solaris već u subotu vratiti na pobjedničku stazu:
- Tako je, moramo se dobro odmoriti i pripremiti za tu utakmicu. Ne smije biti opuštanja i vjerujem u našu novu pobjedu- opet će mladi golman Sunčanih.

- Momčad OVK Poška nakon četiri kola nalazi se na začelju tablice iz razloga što su imali četiri jako teške utakmice i ne smijemo ih nikako podcijeniti. Mislim da igramo dobro i ako uđemo u utakmicu na pravi način i budemo se držali dogovora ne bi trebali imati problema s njima- kazao je Karlo Kreković, igrač Solarisa.

Utakmica Solaris- POŠK igra se u subotu u 18 sati u Crnici, jer su Spličani tražili zamjenu domaćinstva.

Inače, viroza i visoka temperatura nisu izbacili Marina Šparadu samo iz utakmice s Jadranom. Bolest mu je onemogućila putovanje u talijansku Imepriu s reprezentacijom Hrvatske, gdje su Barakude bile na višednevnom sparingu s izabranom vrstom Italije. Ako u Italiju već nije mogao Solarisov golman, na put je zato otišao trener Sunčanih Jure Marelja kojeg je u rad s reprezentacijom uključio izbornik Ivica Tucak.

19. travanj 2024 05:30