StoryEditorOCM
OstaloSunčani imaju izgleda

Korona odgađa uzvratnu utakmicu četvrtfinala: Solaris ne gubi nadu, u Rijeci će loviti plasman u Regionalnu ligu. Evo što kažu šibenski vaterpolisti

Piše Krešimir Gulin
21. travnja 2021. - 13:57
U šibenskom zatvorenom bazenu u Crnici u četvrtfinalu našli su se vaterpolisti Solarisa i gostiju iz Rijeke Primorja EBAnte Baranić/Cropix

Vaterpolisti riječkog Primorja pokazali su se kao prava "crna mačka" šibenskom Solarisu. Naime, momčad koju vodi proslavljeni sidrun Igor Hinić i četvrti put ove sezone nije dozvolila Sunčanima da ih pobijede.

Dapače, Riječani su slavili s 10:9 na bazenu u Crnici u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske. Podsjetimo, Primorje je već dva puta u ranijim prvenstvenim ogledima bilo bolje od Solarisa. Te dvije momčadi odigrale su neriješeno u Kupu Hrvatske, no u konačnici su se i tada Riječani radovali jer im je to bilo dovoljno za plasman na završni turnir.

Međutim, ishodi svih već spomenutih utakmica bili su tijesni. Primorje je dvaput slavilo s jednim golom razlike, a samo jednom (na svom bazenu) s dva gola plusa. To znači da Šibenčani nisu bez izgleda u uzvratnoj utakmici četvrtfinala "play offa" koja će biti odigrana na riječkoj Kantridi. Važna je to utakmica, možda i jedna od najvažnijih u sezoni, jer pobjedniku donosi plasman u polufinale, što je najlakši put do osiguravanja mjesta u Regionalnoj ligi iduće sezone. A to je bio cilj i Riječana i Šibenčana kada su planirali tekuću sezonu.

No ni poraženi ne ostaje bez izgleda da dogodine zaigra u Regionalnoj ligi. Jer lošiji iz dvoboja Primorja i Solarisa borit će se u razigravanja za petu poziciju koja također vodi u Regionalnu ligu. Bez obzira tko završi u tom razigravanju, Šibenčani ili Riječani, bit će favoriti za peto mjesto, a glavni konkurent bit će im splitski Mornar.

Svi se nadaju

No vratimo se još malo na prvu utakmicu četvrtfinala u kojoj je Primorje pobijedilo 10:9. Momčad trenera Jure Marelje skupo je koštala realizacija igrača više. Od čak 12 prigoda zabili su samo jednom. Totalno van šuta bili su važni vanjski igrači Goreta i Penava. Istina, imali su Sunčani i poprilično problema s ozljedama uoči utakmice, tako da maksimalno spremni nisu bili ni već spomenuti Penava ni Koprčina, ali to ne može biti alibi za poraz.

– Zato će pobjeda u Rijeci još biti slađa – "pali vatru" mladi centar Solarisa Branimir Herceg.

image
Branimir Herceg.
 
Nikša Stipaničev/Cropix

Da Sunčani mogu pomrsiti račune Primorju u Rijeci vjeruje i bek Nikola Štrkalj:

– U Šibeniku je bila odlična utakmica s dvije spremne ekipe. Po svemu smo bili blizu. Iako smo izgubili jedan razlike, imamo živ rezultat. U Rijeci može biti svašta. Vjerujem kako možemo okrenuti stvari u svoju korist. Sve je na nama, pitanje je samo hoćemo li biti dobri. U prvoj utakmici smo promašili puno zicera i ako to promijenimo možemo do polufinala – rekao je Štrkalj.

Jasno, suprotne vizije imaju u taboru Primorja.

– Odradili smo dobru utakmicu, držali se taktike. Na svom bazenu ćemo braniti jedan razlike stečen u Šibeniku i vjerujem obraniti tu minimalnu prednost i plasirati se u polufinale – istaknuo je Karlo Babić, igrač Riječana.

Međutim, početkom ovog tjedna Riječane su zadesili problemi s koronavirusom. Čak devet igrača je zaraženo i revanš utakmica četvrtfinala prvenstva koja je trebala biti odigrana u subotu, 24. travnja, biti će odgođena za neki drugi termin.

Spomenimo i jednu dobru vijest iz tabora u Crnici. Dvojica "mini" Sunčanih pozvani su na reprezentativno okupljanje. To su Andrej Slavica, koji je pozvan u reprezentaciju U-17 koju predvodi Hrvoje Hrestak, a Lovre Goleš dobio je poziv u kategoriju U-15 (Varaždin) pod vodstvom Davida Burburana.

19. travanj 2024 05:05