StoryEditorOCM
Ostalobravo naši!

Mladi veslači šibenske Krke u Splitu osvojili ukupno prvo mjesto! Vratili se sa četiri zlatne medalje, dvije srebrne i tri brončane

Piše Šibenski.hr
30. ožujka 2021. - 11:34

Prva u nizu ovogodišnjih regata za "Kup Dalmacije 2021.“ održala se ove nedjelje u Splitu, a na regati, na kojoj je sudjelovalo ukupno 300 veslača iz 10 dalmatinskih klubova, našlo se i 28 djevojaka i mladića iz Šibenika predvođenih trenerima Radečićem, Krasićem i Banom. 

– Najveća vrijednost ove Regate nalazi se u činjenici da je, na radost djece i zadovoljstvo njihovih trenera, uopće održana na čemu zahvaljujemo organizatoru H.V.K. „Gusar“ i priređivaču Veslačkom savezu Dalmacije. Uz poštivanje svih mjera preporučenih od lokalnog Stožera civilne zaštite po prekrasnom vremenu i uvjetima idealnim za  veslanje spinutskom stazom natjecalo se ukupno 138 veslačkih posada u 28 disciplina.

Značajan doprinos kvaliteti i masovnosti samog Natjecanja dale su i posade V.K. "Krka“, njih ukupno 13, koje su nastupile u 10 disciplina. Valja odmah naglasiti kako je najstariji šibenski sportski klub pokazao kako se ne treba brinuti za svoju budućnost jer su u uzrastu kadeta "A“ Krkina djeca osvojila ukupno prvo mjesto! – poručuju iz Veslačkog kluba Krka u Šibeniku.

Krkašice i krkaši osvojile/i su četiri zlatne medalje, dvije srebrne i tri brončane, a evo i poimenično tko je sve i s kakvim plasmanom nastupao u Splitu s dresom s Krkinim grbom uz napomenu da su svi dali najviše od sebe pa u tom smislu nema razlike između zlata i šestog mjesta.

Iduća regata za Kup trebala bi se održati u Šibeniku. 

Rezultati:

Četverac na pariće „GIG“ – kadeti „A“: prvo mjesto osvojili su Toni Braica, Alberto Rossini, Šime Bilić, Max Doodney i Karlo Ninić (korm.). 

Dvojac na pariće juniorke „B“: prvo mjesto Sara Slugan i Franka Zorčić. 

Dvojac na pariće kadeti „A“: prvo mjesto Franko Dobra i Jakov Slavica.

Četverac na pariće juniori „B“: prvo mjesto Luka Bedrica, Bartol Medić, Tonko Bogdan i Roko Rupić.

Samac (skif) za kadete „B“: drugo mjesto Šime Grubišić.

Samac (skif) za juniore „A“: drugo mjesto Filip Gligić.

Samac (skif) za kadetkinje „A“: treće mjesto Katarina Lukić.

Dvojac na pariće (dubl-scull) za kadete „A“. treće mjesto Duje Garma i Šime Slavica.

Samac (skif) za juniorke „B“: treće mjesto Aurora Lučev.

Dvojac na pariće (dubl-scull) za kadete „B“: četvrto mjesto Lovre Tošić i Jakov Mikulandra.

Četverac na pariće „GIG“ – kadeti „A“: četvrto mjesto Ivan Dželalija, Marko Martinović, Nikola Dobre, Toni Ivanda i Lovre Tošić (korm.).

Samac (skif) za juniore „A“: peto mjesto Filip Matešić.

Dvojac na pariće za juniore „B“: šesto mjesto Filip Šarlija i Nikola Knežić.

26. travanj 2024 19:43