StoryEditorOCM
OstaloObljetnica "Rujanskog rata"

 12. Međunarodni turnir košarke u kolicima "Oba su pala" otvorio Ivan Vukić, a - dogradonačelnik Paško Rakić poručio sudionicima: Svi ste pobjednici jer se niste predali

14. rujna 2019. - 17:46

U sklopu obilježavanja 28. obljetnice rujanskog ratnog podviga, u Šibeniku u sportskoj dvorani Osnovne škole Meterize danas je otvoren 12. Međunarodni turnir košarke u kolicima "Oba su pala" na kojemu sudjeluju ekipe vojnih i civilnih invalida iz Sanskog Mosta, Bihaća, Kostrene, Zadra, Splita i Vodica, kao domaćina

Sportsko natjecanje koje je okupilo 60-ak sudionika otvorio je Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja koje je i ovaj put preuzelo pokroviteljstvo nad manifestacijom. U želji da se turnir i dogodine održi u Šibeniku i da vremenom preraste u višednevni sportski susret, Vukić je istaknuo kako su događanja ovakvog tipa važna ponajprije s aspekta sudjelovanja jer se, kako je kazao, osim sportskog nadmetanja, važno i družiti i provoditi vrijeme u ugodnom i prijateljskom okruženju.

Dobrodošlicu natjecateljima poželio je i Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika podsjetivši goste na činjenicu što se upravo u mjesecu rujnu obilježavaju za grad značajni dani.

- U rujnu slavimo Dan grada Šibenika i blagdan njegovog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila, ali i obljetnicu slavne bitke za Šibenik u Domovinskom ratu kada je 1991. godine, zahvaljujući hrabrošću i odlučnošću hrvatskih branitelja, spriječen neprijateljski plan da se zauzimanjem Šibenika Hrvatska presiječe na dva dijela - kazao je Rakić.

Sudionicima turnira “Oba su pala” poželio je mnogo sportske sreće naglasivši kako su svi već pobjednici jer se u trenutku kad ih je život usmjerio na drugi kolosjek nisu prepustili i predali, već pronašli hrabrost i snagu da nastave živjeti i prepoznaju potencijale i vrijednosti koje su pred njima.

Po riječima Alena Bračanova, koordinatora turnira, važnost sportskih susreta je, uz ostalo, u animiranju novih članova klubova i želji da se pridruže velikoj obitelji sportaša invalida.


Sutra će se u dvorani na Meterizama igrati utakmice za prvo, treće te peto mjesto, a bit će organizirano i pucanje trica za najboljeg tricaša.

 

 

 

13. lipanj 2024 09:53