StoryEditorOCM
OstaloPrvi međunarodni mečevi

Pokazali fajtersko srce: Filip Šumera i Karla Vuković nastupili na europskom prvenstvu u kickboxingu

Piše šibenski.hr
15. studenog 2021. - 10:44

Članovi Kickboxing kluba 'Petar Krešimir IV.' iz Šibenika, Filip Šumera i Karla Vuković u sastavu hrvatske juniorske reprezentacije nastupili su na prvenstvu Europe u kickboxingu za kadete i juniore u Budvi, i oboje su ostvarili plasman od petog do osmog mjesta.

- Filip je u četvrtfinalu izgubio od ruskog borca u meču u kojem je Rus dobio prvu rundu, u drugoj je Filip izjednačio, ali je krajem druge runde ozlijedio potkoljenicu i više nije mogao udarati desnom nogom, a i teško se počeo kretati, što je Rus iskoristio i opet došao do prednosti i zasluženo pobijedio.Uz ozljedu Filip je izdržao meč do kraja i pokazao karakter i da ima fajtersko srce jer nije lako izdržati meč uz ozljedu. U svakom slučaju jedno veliko iskustvo za njega- kazao je Joško Sunara, trener u KBK 'Petar Krešimir IV.'

image
Karla Vuković i Filip Šumera
Privatni album

Prema njegovim riječima, Karla je također izgubila u četvrtfinalu od puno iskusnije Poljakinje, ali je pružila jako dobar otpor i pokazala veliku hrabrost i upornost:

- Ovaj put je protivnica bila bolja, a Karla je juniorka i iduću godinu. Ovaj meč joj je također jedno veliko iskustvo. I njoj i Filipu ovo su prvi međunarodni mečevi- zaključio je Sunara.

25. travanj 2024 22:31