StoryEditorOCM
Ostalo14 sati u kombiju

‘Pristali smo igrati, jer smo htjeli izbjeći još veći skandal‘: vodstvo Solarisa progovorilo o sramotnom ponašanju Juga uoči polufinalne utakmice

Piše Ivo Mikuličin
7. svibnja 2021. - 11:19

Tomislav (Dumančić) protiv Tomislava (Ninića)! Kao u filmskom evergrinu „Kramer protiv Kramera“. Ili,  Jug protiv Solarisa!

Zašto!? Šibenski odgovor na to pitanje ili dvojbu na marginama (ne)odigrane utakmice polufinala vaterpolskog prvenstva Hrvatske između dubrovačkog Juga i Solarisa je jasan i glasan: “Sukob je isforsiran i nepotreban!”.

- Još uvijek ne shvaćam što su htjeli i zašto su tako postupili naši prijatelji iz dubrovačkog Juga. Zašto su inzistirali na testiranju naših igrača dva sata prije polufinalnog dvoboja, kad tako nešto ne piše u ni jednoj odluci Hrvatskog vaterpolskog saveza!? Možete zamisliti kako su se u toj situaciji osjećali moji igrači i ja osobno! Živimo ne samo u teškim pandemijskim, već i financijskim uvjetima. Mi smo putovali u Dubrovnik na dan utakmice s dva kombija, u kojima su šoferi bili ja i moj pomoćnik! Poslije, ipak, odigrane utakmice odmah smo krenuli kući. Bez odmora i večere. Preciznije, u kombiju i na dubrovačkom bazenu proveli smo 14 sati – sa žaljenjem konstatira Jure Marelja, trener Solarisa, kojega pamte i kao sidruna u kapici dubrovačkog Juga.

Na velikim mukama bili su Marelja i šibenski vođa puta Tomislav Jukić, kad  se u bazenu u dogovorenom terminu našla samo šibenska momčad, a suci poslije doplivavanja do lopte odsvirali kraj, što je u praksi značilo da je utakmica završila 5:0 u korist Solarisa.

‘Drnasin, Bebić i Bukić su spasili situaciju’

- Srećom, bilo je dobrih  duša, koji su nas u tim trenucima uspjeli nagovoriti da se radi mira u hrvatskom vaterpolu, iako tako nije propisano, testiramo i naknadno odigramo utakmicu. Tu mislim prvenstveno na Splićane Mladena Drnasina i Milivoja Bebića, te prvog operativca HVS Pericu Bukića. Pristali smo, jer smo htjeli izbjeći još veći skandal. I zbog toga, što su dosadašnji odnosi Juga i Solarisa bili gotovo besprijekorni. Uostalom, mi smo i pristali na samo jednu utakmicu u Dubrovniku, u kojoj nismo imali šanse, jer smo željeli jugašima lakše pripreme za europsko klupsko finale. Zato nas i dodatno čude žučni istupi predsjednika Juga, mog imenjaka, Tomislava Dumančića – kazivao nam je Tomislav Ninić - Cico, prvi operativac Solarisa.

 Cico je htio još nešto dodati:

- Mi ostajemo otvoreni za suradnju sa svim hrvatskim klubovima. U tom smislu imamo izuzetno pozitivno iskustvo iz doba, kad je našu momčad vodio aktualni izbornik Ivica Tucak, a u sastavu bila po dva igrača Juga (Obradović i Ivan Sukno) i Mladosti (Lončar, Paškvalin). Kad se posudba osladila svima. I Dubrovčanima, i Zagrepčanima, i nama. I hrvatskoj reprezentaciji.

07. svibanj 2024 10:06