StoryEditorOCM
OstaloSlavlje Solarisa

Prva pobjeda Sunčanih na turniru regionalne lige u Crnoj Gori: Jerko Penava ‘torpedirao‘ Budvu, ruku mu dali Erak i Malenica

Piše Krešimir Gulin
22. siječnja 2022. - 18:16

Vaterpolisti Solarisa zabilježili su prvu pobjedu na drugom turniru Premier lige koji se održava u Budvi. Sunčani su s 11:5 (2:2, 2:1, 5:2, 2:0) pobijedili domaćina Budvu.

Crnogorci su se držali u egalu do sredine treće četvrtine, kada je na semaforu svijetlilo 6:5 za Šibenčane. Točnije, bilo je četiri minute i 21 sekunda do kraja treće četvrtine kada je Kazahstanac Zhardan zabio za minus jedan Budve.

Malo tko je pomislio da će to biti i posljednji gol Crnogoraca na utakmici. Do kraja, vratar SoalrisaŠparada nije morao po loptu u svou mrežu, dok su igrači trenera Jure Marelje postigli pet golova u nizu

Briljirao je Jerko Penava, nadareni napadač koji sve ozbiljnije kuca na vrata reprezentacije Hrvatske, zabio je četiri pogotka. Odlično su mu asistirali Šibenčani Vice Erak i Ivan Malenica s po dva gola. Jednom su mrežu Budvana tresli Goreta i Pelicarić.

Podsjetimo, na turniru u Budvi Solaris je tijesno poražen od Jadrana iz Herceg Novog (12:11). Potom su odigrali neriješeno (5:5) sa zagrebačkom Mladosti, da bi u trećem nastupu konačno došli i do slavlja. Druga je to pobjeda Sunčanih u regionalnoj ligi. Osim Budve, uspjeli su svladati splitski Mornar na prvom turniru koji se igrao na Poljudu.

Zadnju utakmicu na budvanskom turniru Solaris će odigrati u nedjelju (11,50 sati) protiv favoriziranog Novog Beograda, koji se ipak pokazao ranjiv jer je poražen u srpskom derbiju od kragujevačkog Radničkog (11:10).

26. travanj 2024 04:44