StoryEditorOCM
OstaloPOŠK platio ceh

Razigrani Solaris brzo se vratio pobjedama: u idućem kolu Sunčani u Crnici imaju važan ispit u borbi za vrh

Piše Krešimir Gulin
6. studenog 2021. - 19:44

Nakon poraza u prošlom kolu od euroligaša Jadrana, vaterpolisti Solarisa brzo su se vratili pobjedama u prvenstvu Hrvatske. Ceh je platio drugi splitski klub POŠK, koji je na svoje traženje bio domaćin u šibenskoj Crnici. Konačni rezultat bio je 23:7 za Sunčane, formalnog gosta u svom bazenu.

Bila je to četvrta prvenstvena pobjeda momčadi trenera Jure Marelje, dok POŠK ima pet poraza u isto toliko kola.

Tek nešto više od jedne četvrtine Spličani su držali rezultatski priključak. Poveli su 4:3, a onda stigli i na minus jedan (5:6) početkom druge četvrtine.

Sljedeći zgoditak POŠK je postigao tek pred kraj treće četvrtine, dok su Šibenčani u međuvremenu čak osam puta pogađali mrežu sasvim solidnog vratara Splićana Sunare koji je obranio čak tri peterca.

Najefikasniji u redovima Solarisa bili su Pelicarić i Penava s po četiri gola. Trostruki strijelci bili su Goreta, Sirovec i Čondić Kadmenović. Po dva puta mrežu Splićana pogađali su Malenica, Bulat i Koprčina.

U idućem kolu, Solaris će imati veliki ispit, budući da im u Crnicu dolazi zagrebačka Mladost. Naime, prema prognozama većine poznavatelja vaterpolskih prilika u Hrvatskoj baš će Sunčani i Žapci voditi izravnu brobu za treću poziciju, iza favoriziranih Juga i Jadrana.

Utakmica između Solarisa i Mladosti zakazana je za subotu, 13. studenoga u 18 sati.

20. travanj 2024 16:26