StoryEditorOCM
OstaloKickboxing

Šibenčanima četiri medalje: Snježana Prgomet obranila titulu, Laura Lokas napravila veliko iznenađenje

Piše Šibenski.hr
6. ožujka 2023. - 08:30

U subotu, u Đakovu, održano je prvenstvo Hrvatske po K-1 pravilima. Na prvenstvu je nastupilo 244 natjcatelja iz 49 klubova iz cijele Hrvatske. Za kickboxing klub Dalmatino nastupili su Snježana Prgomet u konkurenciji seniora, Bartul Dasović i Laura Lokas u konkurenciji juniora, te August Lambaša u konkurenciji starijih kadeta.

Najveći uspjeh i veliko iznenađenje napravila je Laura Lokas u kategoriji juniorki do 60 kg. Ona je u polufinalnom meču pobijedila protivnicu iz Zagreba, a u finalnom potpuno deklasirala aktualnu prvakinju Hrvatske, borkinju iz Splita, koju je poslala u knockdown, te prisilila suca na odbrojavanje.

image

Laura Lokas, kadetska prvakinja Hrvatske

Privatni album

Uspjeh je tim veći jer je Lauri ovo bio prvi ulazak u ring, te nitko nije niti očekivao ovakvo nešto. Najviše iznenađuje to što je Laura još uvijek kadetkinja, dakle, tek dogodine postaje juniorka.

Ona je ovim pobjedama izborila mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, ali ne znamo hoće li moći nastupiti na svjetskom prvenstvu u Istanbulu, jer – nema dovoljno godina. Kadeti smiju nastupiti u ringu među juniorima samo uz posebno odobrenje roditelja i trenera.

image

Snježana Prgomet

Privatni album

Snježana Prgomet je nova-stara prvakinja Hrvatske u kategoriji do 52 kg. Apsolutna nadmoć u finalu protiv borkinje iz Zagreba i suci nisu imali nikakve dvojbe.

Srebrnu medalju je osvojio August Lambaša u kategoriji kadeta do 47 kg, a brončanu Bartul Dasović u kategoriji juniora do 63,5 kg.

Natjecateljima je u kutu bio trener Damir Lambaša te svjetska i europska prvakinja Nives Radić. Voditelj cijele ekipe bio je predsjednik kluba Darko Mikulandra.

24. travanj 2024 17:52