StoryEditorOCM
OstaloBravo! polovina reprezentacije Hrvatske iz Dalmatina

Snježana Prgomet, Karmela Makelja i Nives Radić prve po treći put ! Ante Kapović srebrni!

Piše šibenski.hr
3. lipnja 2018. - 12:59

Snježana Prgomet, Karmela Makelja i Nives Radić ove su sezone osvojile sva državna prvenstva u ringovnim disciplinama K-1, low kick i full contact.
U subotu, 2.lipnja, održano je posljednje ovosezonsko prvenstvo Hrvatske, i to u full contactu.

Sve tri natjecateljice Dalmatina osvojile su zlatne medalje i postale prvakinje države. Prvenstvo je bilo u Slunju, a nastupilo je 209 natjecatelja iz 51 kluba.

Snježana Prgomet, u kategoriji do 48 kilograma, u neizvjesnom finalnom meču svladala je Graciu Marić iz Kutine. Snježana je u prvoj rundi gubila meč, da bi nadalje ubacila u višu brzinu i napravila bodovnu razliku kojom je pobijedila i postala trostruka prvakinja države.

Karmela Makelja je, u kategoriji do 56 kilograma, protiv Ane Baričević iz splitskog Pitbulla pobijedila nokautom u drugoj rundi. Protivnica je bila vrlo srčana u borbi, dala je sve od sebe i zaslužuje pohvale kad se suprotstavila Karmeli koja je višestruka prvakinjua Hrvatske i brončana sa svjetskog prvenstva.


Nives Radić u kategoriji do 70 kilograma, imala je najlakši posao. Njoj je na samom početku finalni meč predala Lidija Tošić iz splitskog Pitbulla te je tako osvaja naslov prvakinje.

Na natjecanju je nastupio i mladi Ante Kapović u konkurenciji starijih kadeta preko 69 kilograma. Ante je imao tri iscrpljujuća meča sa ogromnom izmjenom udaraca. U četvrtfinalu je porazio Matiju Pušeljića iz Malog Lošinja, u polufinalu Peračića iz Rovinja da bi u finalu uslijed vidne iscrpljenosti bodovno bio nadjačan od Uglešića iz Kaštela. Ante je pokazao izrazitu srčanost. Osvojio je srebrnu medalju.

U kutu  natjecatelja bio je trener Damir Lambaša, a voditelj tima je bio predsjednik kluba, Darko Mikulandra.

Na kraju sezone borkinje Dalmatina imaju TRI PUTA TRI, dakle devet titula prvakinja Hrvatske, a time i toliko mjesta u reprezentaciji. Dakle, polovina reprezentacije Hrvatske je iz Dalmatina, odnosno iz Šibenika.

Slijedi kratki odmor, a onda početak priprema za europsko prvenstvo koje se održava na jesen u Slovačkoj.









 

16. lipanj 2024 01:10