StoryEditorOCM
Ostalotri od tri

Solaris nastavlja nizati pobjede u domaćem prvenstvu. U uvjerljivom slavlju na Poljudu zabio i mladi Radovčić

Piše K.G.
4. veljače 2024. - 19:02

Tri od tri- učinak je vaterpolista Solarisa u prvenstvu Hrvatske. Sunčani su nastavili svoj pobjedonosni niz i na splitskog Poljudu gdje su svladali domaći Split (ex POŠK) sa 17:6.

Podsjetimo, prije Splita, momci trenera Denisa Seferovića svladali su Zadar i KPK.

Na Poljudu su Sunčani lagano opravdali status favorita, iako je ekipa bivšeg učitelja Šibenčana Joška Krekovića prijetila u prvoj četvrtini.

Nakon uvodnih osam minuta, kvaliteta koja je debelo na strani Solarisa je vrlo brzo došla do izražaja.

Ako bismo zbrojili drugu i reću četvrtinu Šibenčani su ih dobili s ukupnih 10:1.

I ovu utakmicu, trener Solarisa Seferović iskoristio je za davanje prigode mladim igračima. Osim Brajkovića i Bralića koji su gotovo cijelu sezonu članovi prve postave u ovoj fazi prvenstva Hrvatske minute dobivaju i drugi klinci iz škole vaterpola u Crnici.

Podsjetimo, u prošloj utakmici s KPK-om debitirao je kapetan mlađih juniora Toni Marinčić. Protiv Splita seniroske minute je dobio Niko Radovčić i čak se uspio upisati u listu strijelaca.

Inače, najefikasniji u redovima Šibenčana bio je kapetan Petković s četiri gola. Po tri su postigli Jakovčević i Vrdoljak. Dvostruki strijelci bili su Brajković i Pelicarić, dok su po jednom mrežu Splićana tresli Roko Akrap, Domagoj Bulat i već spomenuti Niko Radovčić.

Premda Šibenčani sve pobjeđuju, nisu uspjeli napraviti pomak na tablici, jer očekivano sve ‘gazi‘ i riječko Primorje koje je jedino ispred Solarisa na ‘krnjoj‘ tablici na kojoj nema Jadrana i Juga.

U idućem kolu, vaterpolisti Solarisa ugostiti će zagrebački Medveščak.

29. travanj 2024 05:46