StoryEditorOCM
OstaloRadno i svečano

Sportski dan u uredu: Gradonačelnik Burić četvrtak je rezervirao za odlične šibenske sportaše

Piše šibenski.hr
28. listopada 2021. - 11:58

Današnji je dan u Gradskoj upravi Grada Šibenika protekao u znaku ponajboljih šibenskih sportaša svih generacija.  

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta najprije su priredili primanje za mlade karartiste Karate kluba "Šibenik 1066". Oni su, naime,  na nedavnom Državnom prvenstvo za uzrast djevojčica i dječaka do 14 godina održanom u Jastrebarskom  ostvarili sjajan uspjeh.  Njih devetoro, koliko ih je i otputovalo u Jastrebarsko, osvojilo je devet medalja u konkurenciji više od 600 natjecatelja iz 70 hrvatskih klubova. Od toga je čak osam medalja osvojeno u finalu gdje su mladi Šibenčani slavili pet osvojenih zlata i tri srebra. Zlatom su se okitili Roko Županović, Marko Bulat, Roko Rončević te sestre Mara i Antea Mileta, srebro je pripalo Lani Šuša, Gabrijeli Burić i Franki Savić, a bronca Klari Lakoš.  Trener Ivan Zoričić nije na primanju krio zadovoljstvo ostvarenim rezulatima, a njemu i djecu domaćini su čestitali na trudu, radu i samoprijegoru koji je polučio izuzetnim rezultatom.

image
Uspješni šibenski karatisti kod gradonačelnika Burića

Nakon karatista Ured gradonačelnika ugostio je tri dame i njihova trenera. Na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu koje je  od 16. do 24. listopada ove godine održano u Jesolu u Italiji, Nives Radić, članica kickboxing kluba „Dalmatino” i reprezentativka Hrvatske po peti je puta obranila titulu svjetske prvakinje u superteškoj kategoriji (low kick + 70 kg) svladavši 10 jakih protivnica, sa svjetskim i europskim medaljama. Njezine klupske kolegice Karmela Makelja je osvojila srebrnu medalju, dok se Snježana Prgomet vratila u Šibenik bez odličja.  

Šibenske borkinje koje su stigle u društvu svog trenera Zorana Huljeva ispričale su dojmove sa natjecanja, a članicama „Dalmatina“ poklonjene su šibenske kape, prepoznatljivi simbol njihova grada uz želju da na narednim borilištima na najbolji način brane njegove boje.

image
Powerlifter Teo Kalogjera

Upravo je to na nedavnom Svjetskom prvenstvu koje je održano u Švedskoj uradio 18-godišnji powerlifter Teo Kalogjera, pa je i on sa trenerom Goranom Šimićem tim povodom bio posljednji sportski gost šibenskih gradskih čelnika. Kalogjera, koji se, inače, natjecao u kategoriji kadeta do 74 kilograma na Svjetskom prvenstvu postavio je svjetski rekord u potisku s klupe (bench press) podigavši 170 kilograma te ukupnom broju bodova (totalu). U čučnjju (squat) je podigao težinu od 220 kilograma, a u mrtvom dizanju (deadlift) 255 kilograma te je osvojio još tri medalje za svaku disciplinu posebno.  Zlatom se  okitio u potisku s klupe, srebrom u čučnju, a broncom u mrtvom dizanju. Iznimnom su sportašu domaćini poželjeli nove uspjehe na idućim  natjecanjima.

20. travanj 2024 09:49