StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Toni Slavica isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo

Piše Krešimir Gulin
24. ožujka 2021. - 08:54

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan još jedan Hep miting na kojem su nastupili najbolji hrvatski plivači u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora. Za Plivački klub Šibenik plivali su Marija Kardum, Robert Vukičević, Toni Slavica i Luka Popović. Ovo natjecanje bila je posljednja prilika za plivanje potrebnih normi za nastupe na Europskom prvenstvu i Europskom juniorskom prvenstvu.

- Od naših plivača najzapaženiji rezultat ostvario je Toni Slavica koji je u disciplini 400 mješovito isplivao vrijeme 4:33,69 što je vrijeme dovoljno za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Rimu od 7. do 11. srpnja ove godine. Ovo je treća godina zaredom kako plivači PK Šibenik uspijevaju ostvariti norme za EJP. Podsjetimo se, Robert Vukičević plivao je na EJP-u 2019. godine u ruskom Kazanu. U 2020. godinu isplivanu normu imala je Marija Kardum, ali nažalost natjecanje u Aberdeenu nije održano zbog pandemije. Ove godine, borbu za polufinala i finala vodit će Toni, i to ponajprije u svojim glavnim disciplinama, 200 i 400 mješovito- kazao je Dino tepić, trener PK Šibenik.

Marija Kardum je svoje utrke plivala u okviru svojih najboljih rezultata s jednim najboljim pojedinčanim rezultatom na 100 slobodno. U disciplini 200 mješovito Karudm je bila prva, dok je u disciplini 200 leptir bila druga. Robert Vukičević je osvojio drugo mjesto na 100 leptir, dok je Luka Popović isplivao najbolje rezultate u sve četiri discipline u kojima je nastupio.

- Našim starijim plivačima kojima slijedi natjecateljska pauza i priprema za Ljetna prvenstva Hrvatske- zaključio je Tepić.

18. travanj 2024 05:57