StoryEditorOCM
Ostalopotvrdili prolaz

Vaterpolisti Solarisa na korak do Europe, evo što ih još čeka na tom putu

Piše Krešimir Gulin
10. travnja 2024. - 22:04

Vaterpolisti Solarisa igrat će za peto mjesto u prvenstvu Hrvatske, koje je veoma važno budući da donosi igranje u Europi, odnosno LEN Euro Cupu.

Šibenčani su u drugoj utakmici razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta na svom bazenu u Crnici pobijedili Zadar 17:8 i samo potvrdili šest golova prednosti koje su donijeli iz prvog susreta s Višnjika.

image

Paolo Jakovcevic

Niksa Stipanicev/Cropix

Bio je to susret dviju ekipa s evidentnom razlikom u kvaliteti. Drugim riječima, Zadrani su mogli teško parirati Šibenčanima.

Praktički sve je bilo jasno u samom otvaranju utakmice, jer je momčad trenera Denisa Seferovića rano stekla visoko vodstvo. Nakon (9:2) Solarisa u prve dvije četvrtine, Zadar je konačno uhvatio zraka, ali više od konačnih minus devet momci trenera Gorana Jovančevića nisu mogli.

image

Denis Seferovic, trener Solaris

Niksa Stipanicev/Cropix

Protiv koga će Solaris igrati za peto mjesto još uvijek nije poznato. U svakom slučaju, bit će to bolji iz dvoboja splitskog Mornara i korčulanskog KPK. Njihove utakmice bit će odigrane nakon što Mornar odradi važne obveze u Regionalnoj ligi gdje ih čekaju kvalifikacije za ostanak protiv Valjeva.

Solaris- Zadar 1952 17:8 (5:1, 4:1, 3:4, 5:2)

ŠIBENIK- Bazen u Crnici. Gledatelja 200. Suci: Goran Gavrilović i Bruno Šketelj.

Solaris: M. Šparada, Bralić, Brajković (3), R. Akrap (1), Jakovčević (1), Petković (3), D. Akrap, Pelicarić (3), Vrdoljak (3), Bulat (1), Burburan (2), T. Šparada, Štrkalj, Radovčić.

Zadar 1952: Lazić, A. Donđivić (1), Čolak, Ćalić (2), Jovančević (1), L. Donđivić, Galušić, Butić (1), Eškinja, Zelić (1), Jurišić (2), Troskot, Antić.

image

Marin Sparada

Niksa Stipanicev/Cropix
16. travanj 2024 10:35