StoryEditorOCM
OstaloUvjerljivi Sunčani

Vaterpolisti Solarisa odradili prvi dio posla u borbi za ulazak u Ligu 6, odlučujuću utakmicu igrat će iduće godine

Piše Krešimir Gulin
23. prosinca 2020. - 19:41

Vaterpolisti Solarisa pobijedili su makarski Galeb (11:5) na svom bazenu u Crnici u pretposljednjem kolu prvog kruga prvenstva Hrvatske. Sunčani su rutinski odradili posao u utakmici u kojoj su morali upisati bodove žele li se plasirati u Ligu 6. Odlučujući susret za ulazak u gornji dom hrvatskog vaterpola Šibenčani će odigrati koncem sijećnja iduće godine kada se sastaju s POŠK-om u Splitu, u kojoj su također papirnati favorit.

Kako je i najavljivao trener domaćih Jure Marelja, njegova momčad je naplatila veliku količinu rada i vremena koje provode u bazenu. Razlika između Šibenčana i Makarana bila je vidljiva posebice u fizičkoj pripremljenosti i plivanju.

Naime, nerijetke su bile situacije kada se gostujući sidrun uopće nije vraćao u obranu, pa su igrači Solarisa napada rješavali kontranapadima ili igrajući 'pet na pet'. Čvrsta je bila i obrana Solarisa koju su Makarani probili tek nakon 10 minuta igre. Domaćinima su uspjeli zaprijetiti samo veterani Vukić i Popović, dok je treći iz terceta prekaljenih Antonijević ostao na šutu (0/9).

Solaris- Galeb 11:5 (3:0, 2:1, 3:2, 3:2)

ŠIBENIK- Bazen u Crnici. Bez gledatelja.

Solaris: M. Šparada (13 obrana), Malenica (1), Erak (1), N. Štrkalj, Kovalenko, Herceg (2), Kreković (1), Pelicarić (1), Penava (1), Bulat (1), Koprčina (2), Stahor, L. Štrkalj, T. Šparada (1).

Galeb: Podrug (12 obrana), Rašić, Peruzović, Kuzmanić, Vukojević, Vukić (3), Vodopivec, Mioćević, Antonijević, Šarić, Andrijašević, Popović (2), Topić (1 obrana), Ravlić.

Igrač više: Solaris 4/9; Galeb 2/6.

Peterci: Solaris -;Galeb 1/1

20. travanj 2024 12:56