StoryEditorOCM
Ostaloočekivano

Vaterpolisti Solarisa pobjedom otvorili prvnenstvo Hrvatske. Sunčani na gostovanju nadigrali Zadar

Piše Krešimir Gulin
21. siječnja 2024. - 12:24

Kako se i moglo očekivati, vaterpolisti Solarisa pobjedom su otvorili natjecanje u prvenstvu Hrvatske. Sunčani su na gostovanju u Zadru opravdali status favorita i svladali domaćina 15:9 (2:3, 1:4, 2:4, 4:4).

Rezultat sugerira da su momci trenera Denisa Seferovića glavninu posla obaviliu prve tri četvrtine. U zadnjoj dionici Zadar je bio ravnopravan.

Ništa čudno ako se zna da je Seferoviću završnici dao dosta minuta mladim iračima. Uostalom, trener Šibenčana najavio je kako će u prvih osam kola u kojima se sastaju s redom slabijim protivnicima biti prigode za mlađe igrače, ako to zasluže svojim zalaganjem na treninzima.

Uz Bralića i Brajkovića, koji već neko vrijeme participiraju s prvom momčadi,tako se u sastavu u Višnjiku našao i mlađahni Niko Radovčić.

Inače, najbolji strijelac Sunčanih bio je Marin Vrdoljak s pet golova. Po tri su postigli Antonio Petković i Roko Pelicarić. Dvaput je mrežu domaćina tresao Noa Burburan, dok su se po jednm u listu strijelaca upisali Duje Akrap i Domagoj Bulat.

U idućem kolu koje je na rasporedu 31. siječnja vaterpolisti Solarisa u Crnici dočekuju korčulanski KPK.

Zadar- Solaris 9:15

ZADAR- Bazen na Višnjiku. Suci: Duje Čipčić i Marin Beltrame.

Zadar: Lazić, A. Donđivić, Ražov, Bašić (2), Ćalić (2), Jovančević (3), L. Donđivić, Cicero, Butić (1), Eškinja, Zelić, Jurišić (1), Miskolczi, Antić.

Solaris: M. Šparada, Bralić, Brajković, D. Akrap, Jakovčević, Petković (3), R. Akrap (1), Pelicarić (3), Vrdoljak (5), Bulat (1), Burburan (2), T. Šparada, Štrkalj, Radovčić.

29. travanj 2024 03:53