StoryEditorOCM
GlazbaOVOG PETKA U ‘AURORI‘

Za nedavno preminulog Šibenčanina Aljošu pjevaju Doris, Zlokić, Kondža, Karan...: ‘Bit će to jedna predivna, emotivna humanitarna večer‘

Piše Tanja Šimundić Bendić/SD
23. rujna 2021. - 20:00

Sretni su ljudi koji imaju prave prijatelje, snagu što iskače kada je najteže. Okupili su se oni i ovoga puta, na humanitarnom koncertu pod nazivom "Prijatelji za Aljošu", posvećenom nedavno preminulom Aljoši Draganiću Vrančiću, klavijaturistu legendarnog benda Dupini.

Koncert će se održati u petak u 20 sati primoštenskom Aurora klubu, a na njemu će nastupiti Doris Dragović, Jasna Zlokić, Zorica Kondža, Goran Karan, Bonaca, Dupini i Ante Gelo, Petar Dragojević, Davor Radolfi i Jure Brkljača. Svi su se oni odmah odazvali pozivu za nastup s kojeg će se sva sredstva od prodanih ulaznica donirati Aljošinoj obitelji, supruzi i djeci. Bit će to prilika za okupljanje glazbene obitelji, ali i počast jednom od Dupina, nekadašnjem članu ekipe vrhunskih glazbenika koja je kao prateći sastav uvijek stajala uz bok Oliveru Dragojeviću.

- Bit će to jedna predivna humanitarna večer koja će zasigurno u svakom koji se u Aurori nađe stvoriti jak, emotivni dojam. Aljoša je iza sebe ostavio ženu i malodobnu djecu, pa smo se iz tog razloga okupili kako bi održali koncert njemu u čast. I zato sav prihod od ulaznica darujemo njima - poručuju organizatori.

Dupin koji fali

Za Aljošom koji je preminuo u 59. godini života nakon kratke i teške borbe s koronavirusom, i nadalje tuguju svi oni koji su ga poznavali. Prisjećaju ga se kao vrhunskog profesionalca rodom iz Šibenika, koji je vrlo rado za života svraćao i nastupao upravo u primoštenskoj Aurori. U klubu koji će u petak navečer biti domaćin brojnim njegovim kolegama. Aljoša je bio glazbenik od formata i veliki prijatelj, koji je tragično izgubio životnu bitku s globalnom korona pošasti.

- Tu vijest su svi koji su ga znali, svi mi iz naše glazbene branše doživjeli smo kao težak šok. Kao i sve što se događa zadnjih 1,5 godinu. Vrijeme u kojem je vrijeme za nas glazbenike stalo. Život ide dalje, ali sjećanje i prijateljstvo ostaje, kao i naša želja da novac prikupljen od ulaznica ode familiji. Jer prijatelji su tu da uskoče kada treba. Bit će nam čast okupiti se i napraviti jednu lijepu priču. Zato i pozivamo ljude da se odazovu pismi, kako bi napravili nešto posebno za našeg Aljošu – posjetitelje je pozvao i Ante Gelo, jedan od prijatelja pokojnih Olivera, Aljoše, Dupina koji će i sam sudjelovati u primoštenskom druženju.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti online na Adriaticket, i kako kažu organizatori, bit će to pozivnica za nastup s kojeg će zagrmjeti najveći hitovi hrvatske glazbene scene.

20. travanj 2024 11:56