StoryEditorOCM
GlazbaShowcase festival

Izvedbom Mimika Orchestra otvoren šibenski SHIP, a sve je kulminiralo nastupom grupe Kries

Piše Šibenski.hr
13. rujna 2024. - 10:16

Dražen Baljak, Frane Tomašić i Davor Drezga, članovi organizacijskog tima We move Music Croatia, pozdravnim govorom jučer u Kući umjetnosti Arsen otvorili su ovogodišnji SHIP festival. Otvaranju su nazočili i šibenski gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika Mirjana Žurić.

„Hvala vam što pričate sjajne priče o našem gradu, sjajne priče o našoj državi, jer možda će za koju godinu neki biti snažni, veliki, popularni, vidljivi i onda će reći počeli smo u Hrvatskoj, u Šibeniku. Šibenik će se odužiti tako da vam bude zaista u pravom smislu domaćin, ne samo domaćin nego i partner“, obratio se organizatorima i glazbenicima gradonačelnik Burić.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek čestitala je organizatorima na uspjehu kojeg su postigli ovim festivalom te se da vjeruje kako će gosti uživati u koncertima i panelima koji su organizatori za njih pripremili svojim radom, trudom, strpljenjem i upornošću.

Drugi SHIP festival otvorio je Mimika Orchestra pjesmom Amuar s četvrtog studijskog albuma albuma ‘Altur Mur‘, što na izumrlom veljotskom jeziku otoka Krka znači hram mora. Mimika Orchestra je progresivni, avangardni, konceptualni jazz-world ansambl osnovan u Londonu 2010. godine. Osnovali su ga hrvatski multiinstrumentalist/skladatelj Mak Murtić i pjevačica Maja Rivić.

Večer se nastavila uz koncerte na HULL stage-u tvrđave sv. Mihovila: RØLØ, IDEM i KRIES, a kasnije, goste u Azimutu su zabavljali Balkalar i Hakumba.

 

17. rujan 2024 10:37