StoryEditorOCM
GlazbaDo re mi

Klapski transfer- Duje Stanišić napustio Cambi i "potpisao" za šibensku Maslinu

5. ožujka 2017. - 19:51

Duje Stanišić, nekadašnja hrvatska glazbena nada "potpisao je pristupnicu“ za šibensku klapu Maslina. Nadareni zadarski prvi tenor napustio je kaštelanski Cambi sa željom da se okuša u šibenskoj pismi miloj.
– Duje je već bio na nekoliko proba. Maslina se zakotrljala u pravom smjeru – otkrio nam je voditelj Masline Mate Višić.

Osobno sam više nego zadovoljan početkom rada u "Kolu“. Kao da smo pjevačice, pjevači i ja kliknuli od prve. Bez ikakve rezerve prionuli zajedničkim projektima – izjavio je prof. Ive Lise, novi voditelj šibenskog mješovitog zbora.
Lise je priznao i da je do jeseni na određeni način zatvorio vrata "Kola“. Da su sve dionice popunjene u skladu s njegovim kriterijima.



Redateljska ekipa, koju predvodi Šibenčanin Željko Petreš, zaslužna je za snimanje spota za pjesmu "Štorija“, koju su zajedno otpjevali Severina, Danijela Martinović, Goran Karan i Giuliano.
– Pjesma najavljuje mjuzikl "Naša bila štorija“, kojemu su autori Goran Karan i Neno Ninčević. To je već treći singl iz tog mjuzikla. U travnju će krenuti i koncertna promocija – rekao je redatelj spota Željko Petreš.

Eto, konačno, i nosača zvuka, koji nam oživljava poeziju nezaboravne Vesne Parun. Pod naslovom "Koralj vraćen moru“ snage su ujedinili glumica Vesna Tominac Matačić i svjetski priznati glazbenik Edin Karamazov, silno zaljubljen u Zlarin, otok mladosti sjajne pjesnikinje.
– Ne da se poezija Vesne Parun tako lako ubaciti u glazbeni kolosijek, ali sam uvjeren da smo uspjeli. Da smo se i na taj način poklonili i Vesni, i njezinom otoku – izjavio je gitarist Karamazov, koji je, uz sponzorstvo Zlarinjanina Danijela Vukova, u zlarinskoj crkvi snimao brojne glazbene numere.

Mjuzikl "Mamma mia“ spreman je za jadransku turneju. Žao mi je jedino što preskačemo Šibenik – raduje se i istodobno žali Đani Stipaničev.
Ansambl zagrebačkog Kazališta komedija nastupa u petak, 3. ožujka u Zadru. Mjuzikl je, inače, temeljen na pjesmama ultra-popularne švedske grupe Abba.



I tišnjanski bend Teški osjećaji odnedavno ima novi spot, i to za pjesmu "Romantična večera“. Autor glazbe i teksta je njihov frontmen Željko Marača, a aranžman je napravio Ante Lasan. Spot je režirao Vodičanin Roko Mićin, pjevač Godimenata.
– Ovo nije naša najnovija pjesma. No, vidjeli smo da ju je publika prihvatila i odlučili snimiti video-spot. Ona će se sigurno naći na našem prvom albumu, kojeg bi u skoro vrijeme trebali realizirati – najavio je Marača.

 

28. travanj 2024 17:18