StoryEditorOCM
GlazbaAdventura

Manje od mjesec dana je do početka omiljene šibenske manifestacije; Objavljeno pet novih izvođača

Piše Šibenski.hr
9. studenog 2018. - 15:19

Manje od mjesec dana je do početka Adventure, omiljene šibenske manifestacije koja se ove godine iz bajkovitog đardina širi na trgove stare gradske jezgre. Osim najavljenog otvorenja Parkića s Vojkom V 6. prosinca i od lani najavljenog koncerta Opće Opasnosti, koje su on-line anketom odabrali sami Adventuristi, 28. prosinca, organizatori danas otkrivaju još pet imena ovogodišnjeg programa.

Tako će 15. prosinca u Parkiću biti održan koncert vojvođanske tribute atrakcije, RHCP Real Tribute Banda koji je lani bio odgođen zbog kiše. Najbolji europski RHCP tribute band gostovao je po cijeloj Europi, a i šire, a ovog prosinca premijerno će se predstaviti šibenskoj publici.

Po prvi put u Šibeniku nastupit će i Luce - talentirana kantautorica koja se zbog ekspresivnog se i moćnog vokala često uspoređuje s Adele, a premda joj to nije najdraža paralela, teško je ne zamijetiti sličnosti. Na Adventuri će nastupiti 22. prosinca, u pratnji svog benda, a osim promocije debitantskog albuma Susret, predstavit će se i s dobro poznatim obradama.

Ne treba posebno predstavljati ni Miu Dimšić, hit izvođačicu koja je poharala radijskim top-listama, naslovnicama magazina i diskografskim nagradama, među kojima se izdvaja 6 kipića Porina s ovogodišnje dodijele. Zabavu za velike i male Mia će prirediti u subotu, 29. prosinca u Parkiću, točno u podne. Kad smo kod dnevnih svirki, ne valja izostaviti ni onu na Badnje jutro, za koju se usuđujemo reći da je već dijelom tradicije – omiljene lokalne snage Fenixi odgodit će i ove godine tisuću blagdanskih objeda i u Parkiću prirediti ono što samo oni znaju.

Interesantno će biti i na novoj lokaciji u ulici Jurja Barakovića, odnosno na Trgiću na kojem, samo dan nakon otvorenja, u subotu, 15. prosinca gostuje Vlatko Štampar, jedan od najboljih komičara na ovim prostorima. Inače, to će biti prvi od dogovorena tri termina na kojima će u sklopu šibenske Adventure gostovati komičari okupljeni u popularni zagrebački Lajnap kolektiv, kojemu je inače baza kultni zagrebački klub Sax!.

Podsjetimo, danas je zadnji dan podnošenja prijava na javni poziv za ugostitelje ovogodišnje Adventure, a najbolji ponuđači bit će poznati najkasnije do 16. studenog.

16. lipanj 2024 15:41