StoryEditorOCM
GlazbaKoncert pojačaj radio

Najbolja šibenska pjevačica među profesoricama geografije i radijskim voditeljicama i njezin bend otvaraju mjesec ljubavi u šibenskom HNK-u

Piše Marija Lončar
2. veljače 2024. - 16:19

 

Ljubitelji lakih, ali dobrih, nota, nadasve šibenskih pjevača i glazbenika ovoga vikenda doći će na svoje. U subotu, 3. veljače u 20 sati program u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu u jedinom ženskom mjesecu u godini otvara koncert pod nazivom „Pojačaj radio“.

Nastupit će najpoznatija šibenska pjevačica među profesorima geografije i radijskim voditeljicama Nataša Cvitan uz pratnju benda u sastavu ništa manje poznatih šibenskih glazbenika: Mate Anića na klavijaturama i Marka Baranovića na bas gitari/kontrabasu, dok će im se na bubnjevima pridružiti Vedran Sučić, vrsni galzbenik iz Zadra.

Natašu Cvitan, koju mnogi jednostavno zovu Cvita, šibenskoj je publici poznata kao pjevačica sada već bivših, ali svakako zapaženih bendova Roža fiore i Bloom. Iako su se bendovi raspali, Cvitan je nastavila pjevati, a na koncertu Pojačaj radio, kazala nam je, na programu će biti domaća pop glazba 60-ih i 70-ih godina prošlog stojeća, jazz standardi i blues, kao i filmska glazba. Ni ovaj koncert neće proći bez autorskih pjesama: Cvita će otpjevati dvije svoje pjesme te instrumental u izvedbi pratećeg benda. Zašto je koncert nazvan Pojačaj radio, Cvitan je ovako objasnila.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

-U vrijeme našeg odrastanja, a mi smo svi rođeni 70-ih, dakle u ranim 80-im godinama radio i televizija bili su glavni mediji preko kojih smo mi dolazili u dodir s glazbom. Slušale su se i ploče i kasete, ali televizija i radio bili su svima dostupni. Slušajući radio i gledajući televiziju dolazili smo u dodir s raznim žanrovima glazbenim, a kako je meni glazba neodjeljiva od filma, odnosno audio od vizualnog, tako ćemo na koncertu izvoditi i filmsku glazbu. Danas je utjecaj televizije i radija jako smanjen kada je riječ o mlađim generacijama, ali mi još rado slušamo radio i ne mali broj puta ćemo kada krene skladba koju želimo dobro čuti, podijeliti taj trenutak s osobom pored sebe uz te dvije riječi „Pojačaj radio“. Ta prisutnost i davanje važnosti glazbenoj kreaciji ima svoje mjesto u životima sviju nas, a dijeliti glazbu s drugima najvažniji je trenutak u životu glazbenika - objasnila je Nataša Cvitan Cvita.

Dodaje kako je do koncerta u kazalištu i okupljanja pratećeg benda došlo gotovo slučajno.

-U sklopu Arsenova ferala, nastupila sam kao glazbena pratnja s gitaristom Antom Stošićem u Primoštenu. Čuli su me iz primoštenske Turističke zajednice i pozvali da održim koncert ovoga ljeta. Rekla sam "Ali, ja nemam bend!", na što su mi lakonski odgovorili "Pa okupi ga!". Tako sam pozvala Matu i Marka te Vedrana i imali smo taj nastup. Bilo je dobro, a onda sam ja rekla: " Ajmo sada napaviti pravi koncert!". I evo nas ove subote u kazalištu - uz smijeh je ispričala Cvita najavljujući, da ne ostane sve na starim vremenima i retrospektivi nekadašnjih hitova, i nove, mlade snage kao goste koncerta. 

-Tko je ta new generation neka ostane iznenađenje za publiku na koncertu - zaključila je Cvita i za kraj samo dodala kako će koncert trajati oko sati i pol, a spremili su i nekoliko dodataka, u nadi da će ih publika ponovo zvati na pozornicu!

06. svibanj 2024 16:06