StoryEditorOCM
GlazbaEnergičan dvosatni nastup

Opet pokazao zašto nosi titulu nove ikone hip hop scene: Šibenski reper Bore Balboa oduševio publiku u Tvornici kulture

Piše Šibenski.hr
18. veljače 2023. - 18:09

Ovog petka, 17. veljače, šibenski reper Bore Balboa oduševio je ispunjenu Tvornicu kulture i kroz dva sata euforičnog nastupa još jednom pokazao zašto opravdano nosi titulu nove ikone domaće hip-hop scene. Njegovim koncertom započet je hip-hop vikend u ovom kultnom zagrebačkom koncertnom prostoru, gdje večeras svoju neumornu energiju na pozornicu donose Krankšvester, na rasprodano Švesterovo.

Pravog imena Ivan Španja, a javnosti poznatiji kao Bore Balboa, vratio se na pozornicu Tvornice kulture, odakle je prošle godine lansirao svoju karijeru na novu razinu. Dvanaest mjeseci kasnije, na istom mjestu Bore je održao još jedan koncertni spektakl koji će publika još dugo pamtiti.

Njegov nastup iščekivao se s nestrpljenjem, a on je na oduševljenje publike na pozornicu izjurio pod okriljem Fallo Da Solo zastava, nošen snagom zvuka aktualnog singla “Madanebi”, čime je uzavrelu atmosferu doveo do jednog od brojnih usijanja ove koncertne večeri. “Kako ste mi prekrasni ekipa! Hvala svakome od vas koji ste došli u Fallo Da Solo merchu, neću puno pričati, imamo goste večeras” bile su njegove riječi upućene publici na početku koncerta. Poput pravog “gospodina hip-hop scene”, održao je svoju riječ te uz pratnju svojih brojnih uzvanika, večer ispunio stihovima poznatih, ali i premijerno izvedenih pjesama čija se objava tek čeka.

U pratnji izvrsne DJ-ice Nikki Peducci i neizostavnog producenta Traposlavije, kroz dva sata nastupa, Bore je publiku proveo kroz svoje najistaknutije hitove, među kojima su bili “Madanebi”, “Pun k para”, “Mamadou”, “Soma eura”, “Ulice”, “Mercedes city”, “Mo Salah”, “Bura i nevera”,... a premijerno je predstavio i potpuno novu pjesmu “Kobe”, koju publika do sada nije imala priliku čuti, a čija se objava očekuje u narednim tjednima.

Kao posebni gosti večeri, na pozornici su mu se pridružili fanovima dobro poznata rap imena kao i nova lica hip-hop scene – Young Bude iz Buntaija, Swana, 2xŠihta, Baks, Peki, Neera te gitarist Andrej Gerovac. Mladi reperi Baks i Peki, premijerno su izveli do sad neobjavljenu pjesmu “Pinokio”, a publika im je uzvratila glasnim pljeskom podrške i oduševljenja.

“Ovo smo manifestirali, htio bih vam se zahvaliti za sve ove godine podrške”, bile su Borine riječi prije nego što je publici podijelio majice sa simboličnim natpisom “Opet san na Bori u Tvornici” i druge poklone kao znak pažnje za podršku koju su mu pružili do sada, ali i za fantastičnu koncertnu atmosferu. Nakon dva sata energičnog koncerta, Bore i Peki spustili su se u publiku i još jednom zahvalili na značajnoj podršci i energiji. Publika je nastavila skandirati “Bore Balboa” i nakon što je otišao s pozornice, što ga je dakako potaknulo na ponovni dolazak pred njih te je uslijedio i bis.

U završnom dijelu koncerta na pozornici mu se pridružio gitarist Andrej Gerovac s kojim je ponovno izveo singlove “Madanebi” i “Mo Salah”, ali ovog puta u rock verziji, što je publiku dovelo do posljednjeg usijanja ove koncertne večeri. Uzvicima su pokazali da ne žele da se koncert privede kraju, a Bore je pozvao sve goste na stage i još jednom, uz naklon, zahvalio na ogromnoj podršci. Dok je odlazio s pozornice, uslijedilo je još jedno glasno skandiranje “Bore Balboa”.

Ispunjena Tvornica kulture s oduševljenjem je ponovno dočekala šibenskog repera koji zanosom i upornošću gradi svoj glazbeni put već deset godina. U posljednjih godinu dana podigao je karijeru na novu razinu i zaslužio titulu nove ikone domaće hip-hop scene. Ovim je to koncertom sada i potvrdio.

image

Šibenski reper Bore Balboa ispunio zagrebačku Tvornicu kulture

Marko Lopac
20. travanj 2024 00:44