StoryEditorOCM
GlazbaDVA DANA ZAREDOM

Sigur Ros u Šibeniku: Prvi koncert islandskih postrockera rasprodan, za drugi je ostalo još samo 300 ulaznica

Piše HINA
7. srpnja 2023. - 19:33
Icelandic singer and guitarist Jon Por Birgisson aka Jonsi (L) and Icelandic bassist Georg Holm aka Goggi (R) of Icelandic post rock group Sigur Ros perform on stage during the 33rd edition of the Eurockeennes de Belfort rock music festival in Sermamagny, eastern France on June 29, 2023. (Photo by Jean-Christophe VERHAEGEN/AFP)Jean-christophe Verhaegen/Afp

Rasprodan je prvi od dva koncerta koja će islandski post rockeri Sigur Ros odsvirati na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila u ponedjeljak, 24. srpnja, a ostalo je još svega 300-tinjak ulaznica za nastup u utorak, 25. srpnja, objavio je organizator koncerta LAA agencija.
Jedan od najvećih i najutjecajnijih post rock bendova svih vremena, Sigur Rós je započeo veliku europsku i američku turneju u sklopu koje dolaze u Hrvatsku. Turneja, koja kombinira nastupe s 41-članim orkestrom, te solo i festivalske svirke, obići će i velike festivale poput Mad Coola, Rock Werchtera ili Cruilla. 
Dva posebna datuma, 24. i 25. srpanj, rezervirana su za Šibenik na čijoj tvrđavi sv. Mihovila će Sigur Ros odsvirati samostalne koncerte i intimne nastupe. Svirke na vjerojatno najljepšoj koncertnoj pozornici Jadrana proći će u znaku epohalnog albuma „( )“, jednog od najpoznatijih djela post/ambijentalne rock scene, koji ove sezone obilježava dva desetljeća od objave.
Usporedo s turnejom Sigur Ros su objavili novi studijski album nazvan „Atta“. Novih deset pjesama bend je objavio za BMG, a vinilno izdanje albuma bit će dostupno od 1. rujna. 
Bend je na albumu surađivao s London Contemporary Orchestra, kojim dirigira Robert Ames, kao i islandskim suradnicima Brassgat í bala, dok je Paul Corley uz bend koproducent i zadužen za miks albuma. Prvi je to album otkako se multiinstrumentalist Kjartan “Kjarri” Sveinsson ponovno pridružio bendu.
 

02. svibanj 2024 22:55