StoryEditorOCM
Glazbarock vikend

Urban i njegova četvorka odradili sjajan nastup u Hali Šibenik, evo što smo sve sinoć zabilježili na koncertu

Piše Toni Veljača
18. rujna 2021. - 12:17

Kulturaljka se ove godine u Šibeniku ipak uspjela zakotrljati, festival koji je trebao otvoriti proljetnu sezonu koncerata u gradu zatvorio je ovu ljetnu nastupom Urbana i njegove Četvorke u Hali Šibenik.

Točno tjedan dana prije nastupa u Šibeniku Urban je objavio svoj novi album, “Lipanj, srpanj, kolovoz” te je upravo s novim pjesmama i otvorio koncert.

“Pseća oluja”, “Nitko osim nas” i “Div” tek su dio novog Urbanovog repertoara koji je prezentirao šibenskoj publici. Inače, album je podijeljen na dva dijela. Prvi je dio njegov solo, za koji je komponirao devet pjesama, dok se na drugom dijelu, gdje mu se pridružila Četvorka nalazi njih osam.

S novim Urbanom publika se tek treba upoznati, svjestan je toga i Riječki glazbenik koji je novi album kratko prokomentirao.

- Sjest će vam novi album, polako, za jedno dvije godine, kroz smijeh će dobro raspoloženi Urban.

Koncert je nastavio s publici ipak poznatijim uspješnicama, “Odlučio sam da te volim”, “Kundera”, “Moja” i “Sutra ćemo pričati” rasplesale su Šibenčane.

- 25 godina zajedno sviramo, a dobar dio sastava prešao je pola stoljeća, komentirao je Urban svoju Četvorku koja je imala besprijekoran nastup unatoč ne baš sjajnom zdravstvenom stanju bubnjara Marka Bedaskije, koji je s virozom odradio nastup u Hali.

- Bolje svira bolestan nego zdrav, tješio ga je Urban.

Drugi dio koncerta Urban je odveo u sigurne vode, vokalno nenadmašan, dosjetljiv i energičan podsjetio nas je zašto je jedan od najvećih glazbenika na našoj sceni. Uspio je Urban što tek rijetki mogu, okupiti različite generacije na jednom mjestu, potvrda je to njegovog rada i glazbene veličine.

Dirigirajući cijelom glazbenom večeri, Urban je u maniri najvećih sve konce držao u svojim rukama, osluškujući publiku  emocionalno je šetao kroz svaki stih pjesme, dajući do znanja da nije došao odraditi tek jedan u nizu koncerata.

Koncert je zaključio s pjesmama koje bi trebale ući u glazbenu lektiru hrvatske rock scene, “Budi moja voda”, “Mjesto za mene”, “Nebo”, “Astronaut” i time stavio pečat na odličan nastup u Šibeniku.

A odličan nastup imali su i povratnici na scenu, šibenski post-punk bend Diskodelija, koji su zagrijali publiku te dali domaćinski štih cijeloj večeri.

Glazbena zbivanja u Šibeniku srećom ovim ne prestaje, nastupom Gorana Bare i Majki zaokružit će se rock vikend u Krešimirovom gradu i sa stilom se oprostiti od ljetne koncertne sezone.

18. travanj 2024 19:34