StoryEditorOCM
GlazbaZAJEDNIČKE USPOMENE

Vesna Dragojević o Stavrosu i Oliveru: cijenija je Stakija, nekad su zajedno nastupali, a obojica su volili ribolov

Piše PSD
5. svibnja 2023. - 11:08

Život i karijera splitskih pjevačkih zvijezda, obojice prerano preminulih, Olivera Dragojevića i Jasmina Stavrosa, bili su isprepleteni na više načina.

Obojica su vezana za Korčulu, Oliver je iz Vele Luke, gdje njegova obitelj ima dvije kuće, a Stavros ima kuću u Prigradici još od 1978., i upravo je ondje s obitelji provodio sva svoja ljeta.

Obojica su obožavala "ić‘ u ribe", jedno vrijeme zajedno su i svirali i bili u istom bendu. Obojica su nas napustila prerano, iza sebe su ostavili more hitova i lijepih uspomena, a nekih od tih prisjetila se Oliverova supruga Vesna Dragojević

image

Poznati splitski glazbenici stasali u grupi ‘More‘ (na fotografiji nema Stavrosa): Tedi Spalato, Doris Dragović, Meri Cetinić, Slobodan Kovačević i Oliver Dragojević

Fedja Klarić/Cropix

"Kad je Oliver ostavija Trubadure i iša svirat u Supetar s grupom More, 1973., to lito je svira svaku večer u hotelu Vila Maria, Stavros je s njima svira bubnjeve.

Tada sam Stavrosa prvi put srela i upoznala, on je stvarno bija vrhunski bubnjar. Kasnije kad je Oliver iša u solo karijeru, Stavros ga je pratija par godina, bija je u njegovom pratećem bendu. Znali su igrat na karte, zezat se...

image
Tomislav Krišto/Cropix

Liti bi se uvik on i Oliver takmičili ko je više ribe uvatija, sretali bi se po Korčuli i na Palagruži. Staki je isto volija lovit ribu! Oliver je bija bolji ribar, ali dobro, Stavros je manje i lovija.

Znali su nekad ić na Palagružu skupa vatat‘. Oliver je uvik lipo govorija o njemu. Bili su dobri, nisu se posli puno družili, ali Oliver ga je jako cijenija" - ispričala nam je Vesna i izrazila sućut Stavrosovoj obitelji. 

image
Duje Klarić/Cropix
30. travanj 2024 17:00