StoryEditorOCM
GlazbaAzimut

Vrhunski riječki indie rock bend otvara zimsku sezonu programa ‘Nevidljiva scena‘

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2024. - 13:37

Nakon što su 15. listopada objavili novi, peti studijskih albuma „Into the grey“, a prvi nakon sedam godina pauze, riječki rokeri i to ne bilo koji već My Buddy Moose vraćaju se u Šibenik. U subotu 19. listopada, My Buddy Moose svira u klubu Azimut od 21.30 sati, ulaznice su u prodaji, a prvoborci americana zvuka u Šibeniku će imati jednu od prvih koncertnih promocija novog materijala. Također će otvoriti jesenski dio glazbenog programa „Nevidljiva scena“.

„My Buddy Moose primjer je kakvih nema previše kod nas, ali takva priča očito ne može omanuti. Naime, novinarska braća Zoran i Aleksandar Stajčić osnovali su čuvene The Subway Dogse, zatim neprežaljeni glazbeni kritičar Ante Perković pokrenuo je Djecu, kolumnist Hrvoje Marijanović ima Krankšvester, a novinari Luka Benčić i Jasmin Đečević već godinama ustraju s My Buddy Moose. Sve redom unikatni i kvalitetni bendovi. MBM se nakon podužeg perioda tišine, vraćaju novim albumom i koncertima. Srećom, jer takav feelgood indie zvuk na našoj sceni je malo tko uspio postići“, kazao je urednik i voditelj „Nevidljive scene“ Marko Podrug.

Gitarist benda, Luka Benčić još je ranije najavio kako se vesele povratku u Šibenik i Azimut gdje su ranije nastupali. I ne samo u Azimutu, već i na Terraneo festivalu. Vesele se i novom albumu na kojem su radili duže od uobičajenog, ali da je za njih to bio sretan proces koji, naposljetku, nije mogao zvučati loše. A kako zvuči šibenska će se publika imati priliku uvjeriti već ove subote uživo u Azimutu. Ulaznice su u prodaji online na Entrio.hr ili na ulazu u klub u noći koncerta.

„Super nam je što ćemo te pjesme sad testirati uživo i vidjeti kako dišu pred publikom", iskren je gitarist My Buddy Moosea koji u Šibenik dolazi u sklopu Distune promotion programa "Upadaj u kombi", a koji u svojoj glazbenoj biografiji ima upisane suradnje s glazbenicima poput Howea Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M. Warda. My Buddy Moose su svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a nisu im strani ni koncertni prostori u Velikoj Britaniji.

Dodajmo da publiku do kraja mjeseca u Azimutu čeka pregršt programa, a među njima i još jedan koncert iz serije „Nevidljiva scena“. U subotu 26. listopada Turbo Trand Turisti - eksperimentalni punk bend iz Beograda, koji čine dva brata, rođeni kao Boško i Nikola Mijušković. I te su ulaznice u prodaji.

Program Nevidljive scene održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, sufinanciran je sredstvima HDS-ZAMP-a, a sponzor je GRIF.

 

18. listopad 2024 13:38